Sport

2014.01.03. 14:40

Világbajnok Vadnai Benjámin!

Balatonfüred - Világbajnoki címet szerzett Vadnai Benjámin, a Balatonfüredi Yacht Club (BYC) vitorlázója az Ománban lezajlott Laser Radial ifi vébén. Testvére Jonatán összetettben az ötödik lett, míg az U-17-es korosztályban bronzérmet érdemelt ki.

Fantasztikus magyar siker született az ománi Laser Radial ifjúsági vitorlázó világbajnokságon, ahol Vadnai Benjámin nagyszerű versenyzéssel érdemelte ki az aranyérmet. A december 27. és január 3. között megrendezett világversenyen 51 fős mezőny mérette meg magát, amely 11 futam alapján döntött a helyezések sorsáról.

Az utolsó előtti napon Benjámin még szorosan a második helyen állt, ám megóvták a mezőnyt vezető olasz Planchestainer eredményét a szingapúriak bójaérintés miatt, így a tárgyalások után, már az éjszaka az első helyre ugrott a rangsorban az idősebb Vadnai testvér. Végül az utolsó futamban tizediknek ért be, és ez az eredmény elég volt ahhoz, hogy az aranyérem az ő nyakába kerüljön és egy ponttal megelőzze olasz riválisát.

Testvére, Jonatán az összetettben az előkelő ötödik helyezést szerezte meg, de korosztályában az U-17-esek között bronzérmet érdemelt ki.

Vadnai Benjámin nyert a Laser Radial ifi világbajnokságon  Fotó: Vadnai Péter

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!