Sport

2014.02.10. 16:00

A Bundesliga egyik legjobbja nem bírt a bakonyiakkal

Gyors, dinamikus és izgalmas mérkőzéssel kezdte a kézilabda Bajnokok Ligája 2014-es részét az MKB-MVM Veszprém KC, amely minden valószínűség szerint csoportelsőként zár majd.

Horváth Gábor

Igazi összecsapáson van túl a magyar bajnok. Carlos Ortega együttese vasárnap este a legerősebb csoportrivális, a Bundesliga-élcsapat RN Löwen otthonába volt hivatalos. A két alakulat az őszi, veszprémi találkozóhoz (akkor eggyel nyert az MKB-MVM) hasonlóan ezúttal is hatalmasat küzdött egymással, csak ezúttal éppen nem dőlt el egyik oldalra sem a harc.

A vége 25:25 lett. A sikerhez egyértelműen a vendégek álltak közelebb, a bakonyiak az első percek után többször is vezettek. Rendre két-háromgólos előnyt építettek fel, azonban a németek minden alkalommal kiegyenlítettek. A véghajrában is, ami azt jelentette, hogy a csoportelsőséget még nem tudhatja teljesen (csak mondjuk 95 százalékban) magáénak az MKB-MVM, veretlenségét viszont továbbra is őrzi az alakulat.

A németek védőfala az esetek többségében nem tudta megállítani a magyar bajnokot, képünkön piros mezben Nagy László (Fotó: Ary György)

A vendégeknél ezúttal Momir Ilic nyújtotta a legjobb egyéni teljesítményt, a szerb átlövő 11 alkalommal talált az oroszlánok hálójába. Renato Sulic ötször volt eredményes, Cristian Ugalde pedig háromszor. Az irányító, Chema Rodri- guez jól osztogatta a lapokat, Mirko Alilovic pedig fontos védéseket mutatott be. A másik oldalon csak a tízgólos Gensheimert lehet maradék-talanul dicsérni.

– Kár, hogy a végén nem tudtuk bevinni a győzelmet jelentő találatot. Amúgy jó meccset játszottunk, gratulálok a hazaiaknak is – mondta a mérkőzést követően Carlos Ortega, a Veszprém spanyol szakvezetője, aki megjegyezte: a következő, Zágráb elle-ni mérkőzésen szeretnék bebiztosítani az első pozíciót a csoportban.

A németek izlandi trénere, Gudmundur Gudmondsson dicsérte a meccs színvonalát és a vetélytársat is.

Az edző úgy vélte, együttese túl sokat hibázott ahhoz, hogy megérdemelje a sikert. Mindenesetre értékesnek tartja a mezőny egyik legerősebb csapata ellen elért döntetlent.

A veszprémiek, mint említettük, a következő mérkőzésüket a CO Zagreb ellen játsszák.

Az esztendő első Bajnokok Ligája-találkozója szombaton 19 órakor kezdődik az arénában.

A bakonyiak jelenleg 15 egységet szerezve, három pont előnnyel vezetik a B jelű csoportot. A horvát együttes hat ponttal az ötödik, kieső helyen áll.

 

A vendégcsapat veszteséglistája

A Löwen–Veszprém BL-csata hevességét jelzi, hogy a vendégeknél többen is megsérültek az összecsapáson. Nagy László korábban sérült térdére (szerencsére nem ugyanarra az oldalra) kapott egyet, míg Cristian Ugalde egy felugrás után esett hatalmasat. A spanyol szélsőnek a nyaka, a háta és a válla zúzódott. Egy másik spanyol légiós, Carlos Ruesga izomsérülést szenvedett. Ugalde elképzelhető, hogy pályára lép szombaton, Ruesga szinte biztosan kihagyja a meccset, míg Nagy játékáról később születik döntés. Úgy tűnik, a németországi találkozót kihagyó Iman Jamali rakoncátlankodó csuklója rendbe jön hétvégére.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!