Sport

2014.03.06. 12:50

Ritka alkalom: a pápaiak helyezése jobb, mint a házigazdáké

Az NB I/B-s kosárlabda bajnokságban esztendők óta izgalmas megyei rangadót játszik egymással a veszprémi és a pápai csapat. A statisztika egyértelműen a mai házigazdák mellett szól, ám a helyzet nem nekik kedvez: ritka alkalom az a két klub történetében, hogy a vendégek várhatják kedvezőbb helyzetből a találkozót.

Németh András

Elvileg megyei rangadót rendeznek a Vetési gimnázium tornatermében pénteken 18 órakor, de csoda lenne, ha a nyolc sikerrel és tizenegy vereséggel hetedik hazaiak felülmúlnák a tizenhárom diadallal és öt vereséggel negyedik pápaiakat.

A Veszprémi ESC a legutóbbi négy találkozóját elvesztette – azok közül hármat a hajrában, ráadásul a trénerük az előttük álló derbi során szinte biztosan nem számíthat a bokasérülést szenvedett Takács Andrásra és Bagó Lászlóra, a lovaglóizom-sérüléssel bajlódó Vertetics Ádámra. Nagy Róbert egészségügyi panaszok, Sefcsik Tamás munkahelyi teendők miatt hiányzik, az influenzás Szlávik Tamás és lábát fájlaló Czakó Tamás pedig nem gyakorolt a héten.

– Szerettünk volna egy jó mérkőzést játszani a pápaiakkal, ám annyi gondunk van, hogy aligha borítunk papírformát. Sajnos a találkozó elvesztette rangadó jellegét – vallotta be Petőfi Áron, a VESC vezetőedzője. - Felettébb foghíjasak vagyunk, persze a vetélytárs ellen teljes létszámban sem lennénk favoritok. A hiányzókat fiatalokkal pótoljuk, ám az utolsó pillanatig reménykedem, hogy az orvosunknak valakit sikerül „összedrótozni” a párharcra. Talán az alapszakasz utolsó két fordulójában már kicsivel többen leszünk. Azokon a mérkőzéseken szeretnénk kiharcolni az 5-8. hely egyikét, ami a rájátszás szempontjából fontos.

A két csapat tavaly decemberi csatájában hét pontos hazai siker született és mindkét fél meglehetősen visszafogottan teljesített (Fotó: Penovác Károly)

A Motax Concordia Pápa viszont a legjobb négy között szeretne maradni. Ehhez a hátralévő négy mérkőzése közül kettőt kellene megnyernie.

– Tisztában vagyunk vele, hogy a hazaiak erősek, igaz azt is tudjuk, hogy az összeállításuk bizonytalan – kezdte Vajda Balázs a Pápa játékos edzője. – Sajnos mi sem vagyunk csúcsformában, az időjárás miatt elmaradt és később összevissza pótolt mérkőzések kizökkentették a társaságot a megszokott ritmusból. Három hétig nem játszottunk meccset, aztán heti hármat. Megyünk előre, ebből a szempontból nincs gond, de a játékunk nem teljesen gördülékeny. Bízom benne, hogy ma elkapjuk megint a jó ütemet.

– Szinte egymás minden rezdülését ismerik, ami gondolom előny, de néha hátrány is.

– Azt gondolom, ha higgadtak tudunk maradni, akkor nyerhetünk. A Veszprém keményen védekezik és ilyen riválissal szemben nehezebb fejben jó döntéseket hozni. Nem kérdés, hogy győzni szeretnénk, minden mérkőzésünkön ez a célunk. A hangulat a korábban említettek miatt nem felhőtlen, de nagyon remélem, hogy mindenki átérzi az alapszakasz hátralévő összecsapásainak a fontosságát. Ha nyerünk és közvetlen riválisaink kikapnak, már ezen a hétvégén a legjobb négyben érezhetjük magunkat.

 

Pápán kosárszegény meccs volt

A két klub tavalyi csatájában 69:62-es hazai siker született. Akkor a Pápában Keresztes 26, Kálmán 16, Ács és Henrik 8-8 pontig jutottak. A másik oldalon Oltárczy 19 pontot ért el, Nagy 16-ot, Takács hetet. A közeli dobások dönthettek: a VESC 18, a Pápa 58 százalékosan volt sikeres.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!