Sport

2014.03.23. 19:55

Wisla Plock-Veszprém: vállalható vereség

Mindössze egy gólt kell ledolgoznia a visszavágón az MKB-MVM Veszprém KC-nak, amely minimális vereséget szenvedett Lengyelországban a kézilabda Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének első fordulójában.

Horváth Gábor

Wisla Plock–MKB-MVM 34:33 (16:16)
Plock, 5000 néző. V.: Krstic, Ljubic (szlovének).
Wisla Plock: Sego – Ghionea 6 (3), Lijewski 2, NENADIC 5, Toromanovic 1, JURKIEWICZ 7, Wisniewski 2. Csere: WICHARY (kapus), Eklemovic 2, Syprzak 2, NIKCEVIC 4, Montoro 2, Zrnic. Edző: Manuel Cadenas.
MKB-MVM Veszprém KC: Alilovic – Gulyás 3, SULIC 9, NAGY 8, ILIC 7 (3), Terzic, Chema 1. Csere: Fazekas (kapus), UGALDE 6, Jamali, Schuch, Iváncsik T., Vilovski, Ruesga. Edző: Carlos Ortega.
Kiállítások: 10, illetve 4 perc.
Hétméteresek: 4/3, ill. 4/3.

Alilovic védését követően Ilic szerezte a meccs első gólját. A vendégek jól védekeztek, 5. perc: 1:3. Gyorsan és váratlanul fordított a lengyel csapat, Ghionea duplája után 4:3-at mutatott az eredményjelző. A Veszprém továbbra is átlövésekből volt eredményes, a csapatok fej fej mellett haladtak. Gyorsan estek a találatok ekkor, a felek kihasználták a másik hibáit, a Plock indítani is tudott, 9:7. Ráadásul emberhátrányban növelték előnyüket a hazaiak, Nikcevic a 17. percben 12:9-re alakította az állást. Ortega időt kért. Jött is a vendégegyenlítés, Ilic hetesből, majd átlövésből volt eredményes, Nagy góljával pedig már a bakonyiak vezettek, 23. perc: 12:13. A félidő hajrájára a hazaiak összekapták magukat, döntetlennel vonultak pihenőre a csapatok.

Renato Sulic remek formában kézilabdázott, a horvát beállós kilencszer talált a lengyel hálóba (Fotó: Penovác Károly)

Fordulás után a Plock ragadta magához a kezdeményezést, de a Veszprém ta-padt vetélytársára. A 42. percben 25:22-re alakult az állás, ráadásul vendégidőkérés után Jurkiewicz talált be, először volt négy a különbség. Ugalde válaszolt két találattal. Nagy csata bontakozott ki, a lengyel csapat nehezen törte fel a veszprémiek nyitott védekezését, de a Wisla tudta tartani a vezetést, 50. perc: 29:26. Gulyás szépített, majd egy Sulic-duplával fel is zárkózott az MKB-MVM.

A lengyelek még egy nagy rohamot indítottak, ismét hárommal vezettek, de a hajrában megint jött Sulic (és a szép passzokat adó Nagy), a végén pedig Ugalde talált be.

 

Szombaton rendezik a visszavágót

Március 29-én, szombaton lép pályára ismét a két csapat. A Veszprém Arénában dől majd el, hogy melyik együttes jut a BL legjobb nyolc ala-kulata közé. A meccs 14 órakor kezdődik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!