Sport

2014.03.24. 13:55

Veszprém KC-Wisla Ploc visszavágó: javítani kell a védekezésen

Igazi adok-kapok, gólgazdag mérkőzést játszott az MKB-MVM Veszprém KC a lengyel Wisla Plock otthonában a kézilabda Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének első felvonásán.

Horváth Gábor

A vasárnap esti találkozón 67 gól született, csaknem egyenlő megoszlásban. A lengyelek egy találattal nyerték meg a mérkőzést, de a végén inkább a bakonyiak örülhettek jobban.

Benne volt ugyanis a mérkőzésben, hogy a plockiaknak sikerül nagyobb előnyt kiépíteni a visszavágóra. A második félidőben végig a hazaiaknál volt a kezdeményezés. Jurkiewiczék már négy góllal is vezettek, azonban a ven- dégek jó hajrával minimális-ra csökkentették a hátrányt, 34:33.

Cristian Ugalde az utolsó pillanatban lőtte a mérkőzés utolsó találatát. A spanyol szélső gólja előtt Renato Sulic játszott rendkívül eredményesen. A vendégek védekezése nem működött jól, támadásban viszont Sulic mellett a Nagy László–Momir Ilic kettős tartotta a lépést a plocki gólgyárral. A Sulic–Nagy–Ilic trió összesen 23 gólt szerzett! A mérkőzést követően két spanyol szakember értékelt.

A két együttes gólgazdag mérkőzést játszott, a küzdelem kemény volt, de sportszerű. Sulic (fehér) eredményesen kézilabdázott (Fotó: Ary György)

Carlos Ortega, a veszprémiek mestere elmondta: kicsit meglepte őket a hazai csapat, s valószínűleg ennek köszönhető az a rengeteg váratlan hiba, amelyet elsősorban védekezésben vétett együttese a találkozón.

– Támadásban jók voltunk, de a védekezésben nem tudtuk passzívvá tenni az ellenfelet. Rengeteg hibát vétettünk. Gratulálok a Plocknak – nyilatkozta, hozzátéve, a visszavágón sokkal jobb teljesítményt kell majd nyújtaniuk.Manolo Cadenas, a hazaiak szakvezetője szerint csapata fontos sikert aratott, és az első meccs alapján képesnek tartja tanítványait arra, hogy kiharcolják a továbbjutást a Veszprém ellen. – Az egy gól nem tűnik soknak, nem is az, ugyanakkor elég lehet arra, hogy mi lépjünk tovább – mondta.

A trénerek mellett a játékosok is megemlítették és kiemelték a szurkolók fantasztikus „munkáját”. A bakonyiak ritkán vendégeskednek olyan csarnokban, amelyben hasonló hangulat uralkodik, mint a Veszprém Arénában. Egyébként a lengyel drukkerek rendkívül kedvesen és barátságosan fogadták a magyar küldöttséget. Veszprémből több mint kétszáz szimpatizáns érzett Plockba.

– Úgy gondolom, jót jelent, hogy sok gólt lőttünk idegenben, ez még fontos lehet. Ugyanakkor a legfontosabb, hogy a védekezésünket újraépítsük, és tudjuk hozni a tőlünk megszokott szintet – fogalmazott az összecsapást követően az ötgólos Ugalde.

A párharc visszavágóját szombaton rendezik a Veszprém Arénában.

 

A Barca és a Kiel nyert vendégként

Kemény, küzdelmes mérkőzéseket hozott a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének nyitánya. Az el-ső fordulóban a Vardar Szkopje és a Hamburg játszotta a legszorosabb meccset, a felek döntetlenre végeztek. Csak a Kiel és a Barcelona tudott nyerni idegenben. Eredmények: Zaporozsje–THW Kiel 28:31, Aalborg–Barcelona 22:29, Vardar–Hamburg 28:28, Velenje–Paris SG 30:28, Celje–Flensburg 26:25, Metalurg Szkopje–Kolding 23:17, Kielce–RN Löwen 32:28.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!