Sport

2014.06.22. 12:39

Brazil mester oktatott Sümegen

Sümeg - Szemináriumot tartott vasárnap a Molnár Gábor barna öves versenyző által vezetett brazil jiu-jitsu akadémián Max, a Brazíliából érkezett, nemzetközileg elismert sportember.

A 34 esztendős brazil jiu-jitsu versenyző tíz éve telepedett le Magyarországon. Budapesten él, onnan jár szemináriumot tartani az ország minden tájára, valamint Európa több államába. Max egyike annak a három versenyzőnek, akik megszerezték a legmagasabb fokozatot, a fekete övet. Barna övesből is mindössze hatan vannak az országban, egyikük Molnár Gábor, a sümegi akadémia vezetője. A magyarul nagyon jól beszélő Maxtól megtudtuk, az elmúlt évtizedben népszerűvé vált a korábban országunkban csaknem ismeretlen sportág, ma már több, mint háromszázan űzik rendszeresen.

Molnár Gábor és Max a szemináriumon Sümegen (Fotó: Tisler Anna)

Az akadémia elve, hogy elsősorban nem az érmek, a dobogós helyezések száma fontos, hanem az, hogy a harcosok baráti közösséggé váljanak, szeressenek együtt edzeni, tiszteljék és fogadják el egymást. A sümegi csoportról szólva Max elmondta, hogy Gábor nemcsak kiváló versenyző, remek csapatot épített fel. A sportolók nem csupán a fogásokat sajátították el magas szinten, hanem az akadémia filozófiáját is. Max szerint bárkiből lehet jó versenyző, ha megvan benne a megfelelő akarat, kitartás és szorgalom. A magyarokban mindez megvan, így eredményeik miatt már évek óta jegyzik őket az élvonalbeli sportolók között.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!