Sport

2014.06.13. 19:26

Kispályás labdarúgó bajnokság

Veszprém - Színvonalas versengés egy zömében félprofi, amatőr focistákat felvonultató sorozatban - ez a Veszprémi Szabadidő és Tömegsport Egyesület által szervezett kispályás labdarúgó bajnokság hosszú-hosszú évek óta.

Hatos Szabolcs

A brazíliai világbajnokság idejére többnyire pihenőre vonuló csapatok között több osztályban is éles verseny alakult ki a pontvadászatok harmadához érve, írásunk ezúttal az élvonal történéseire hivatott reflektálni.

A legerősebb csoport - véli az I. osztályról Mihály András, A VSZTE elnöke. A hétfőnként egymásnak feszülő felek évek óta ugyanazok, lévén, hogy a feljutók nem mindig vállalták a megnövekedett terheket - folytatta a bajnokságot lebonyolító egyesület feje. Jól példázza a csoport erejét, hogy az eredménysort böngészve szoros eredményeket láthatunk a listavezető gárdák meccseiről a folyó bajnokságban - az aktuális tabella és eredménysor alapján kijelenthető, hogy a bajnoki címért 3-4, a dobogóért akár 5-6 társaság is hajthat majd a folytatásban.

Fotó (VSZTE): Az utóbbi évek meghatározó csapata, a Fújtatók-Man at Work a pillanatnyi állás szerint egy szintet feljebb léphet - a tavalyi ezüstérem után az aranyra hajtanak, bár még hosszú a bajnokság

Szembetűnő, hogy a legjobbak mezőnyében szereplő csapatok többsége valamely cég, vállkozás nevét (is) viseli - így van ez a sorozat legtöbb osztályában. Az elnök úrtól kapott magyarázat szerint nem feltétlenül arról van szó, hogy az autószerelő műhely vagy a jégkrémes vállalat legügyesebb focistái állnak ki egymás ellen, a cégek szponzorként adják nevüket és támogatásukat a baráti társaságoknak - ezzel járulva hozzá az éves költségvetésükhöz.

Így van ez az egyik fejvadász cég nevét (is) viselő listavezető esetében is - tudtam meg már csapatvezetőjüktől, Vingelman Tamástól, ki 2 éve tölti be tisztségét. A korábbi években domináns Fújtatók (tavaly ezüst-, korábban több aranyérem birtokosai) magját egy az évek alatt összeszokott baráti társaság adja, melynek tagjai amatőr, mégis kiváló futballisták - soraikban például Szűcs Rolanddal és Titz Imrével, akik már a 12 évvel korábbi alakuláskor is szerepeltek. Barátságuk jóval előbbre tehető, mint a sportcsapat alapítása, talán ebben rejlik erejük - folytatja Vingelman. A sárga-feketék büszkék eredményeikre, s joggal azok. A legjobb "amatőr" csapatnak tartják magukat, hiszen soraikban mindössze 2 igazolt focista tűnik fel ritkán, mégis veretlenek a pontvadászat harmadánál. Jelen állás szerint a Fújtatók-Man at Work az éllovas 23 pontjával (9 meccset játszottak), második az Algida-gárda a maga 19 pontjával (10 kör után), míg a képzeletbeli dobogó 3. fokára jelenleg a Skorpió Irish Pub állhatna (10 meccs 19 pont). A további állás: 4. Kertai Autójavító (9 meccs 14 pont), 5. Atom Anti (9 meccs után 10 pontosak), 6. Sobri Jóska Kalandpark (9 meccs 10 pont), 7. Bádog Mágus (10 játéknap, 3 pont).

Habár hosszú még az út a sorozat végéig, a többségében 30-as korúakból verbuválódott csapat célja mégsem lehet más, mint a bajnoki cím elhódítása, s az azzal járó szereplés a több osztály győzteseit tömörítő idényzárón, a Bajnokok Tornáján.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!