Sport

2014.09.09. 11:35

Ezernél is több résztvevő a Hungária Kupán

Idén a Mátra adott otthont a magyar tájfutás legnagyobb nemzetközi versenyének, a Hungária Kupának.

Horváth Gábor

– A számos kísérő verseny mellett öt napon át folytak a küzdelmek az elsőségért a komoly szintkülönbségekkel és erősen sziklás, köves felszínnel jellemezhető, meredek hegyoldalakon. A futamokra változatos helyszíneken került sor – számolt be az eseményről Mérő Edit.

A Veszprémi Honvéd SE Tájfutó Szakosztályának sajtóreferense elmondta: az összesen ezernél is több résztvevőt számláló megmérettetésen megyénk indulói jól szerepeltek.

Molnár Zoltán (középen) nagy előnnyel győzött (Fotó: Horváth Gábor)

M10D kategóriában Bálint Ádám, M12D kategóriában pedig Óváry-Nagy Ádám is a dobogó legfelső fokára állhatott. M12C kategóriában a két futamon is legjobban teljesítő Bálint Benedek ezüstérmes lett. (Mindhárman a Veszprémi Honvéd SE ifjú versenyzői.)

A felnőtt és szenior kategóriákban a legkiválóbb eredményt Molnár Zoltán érte el (Tapolcai Honvéd SE) M35A kategóriában, aki több mint 23 perces fölénnyel utasította maga mögé az egész mezőnyt. Németh Zsoltné (Veszprémi Honvéd SE) W45A kategóriában ezüstérmes lett, míg Vajda Balázs (Veszprémi Tájfutó Club) M21B kategóriában, Wengrin Istvánné (Veszprémi Tájfutó Club) pedig W70A kategóriában szerzett bronzérmet.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!