Sport

2014.09.24. 15:25

Hétfőn az atlétikáé lesz a főszerep

Veszprém - A Köztársaság Kupa megyei atlétika versenyre hétfőn az egyetemi stadionban kerül majd sor.

Heffler Péter

A lassan huszonötödik évfordulójához érkező Köztársaság Kupa megyei atlétika versenyt idén már a Báthory István Általános Iskola és Köznevelési Típusú Sportiskola rendezi, az eseményre szeptember 29-én kerül sor. Fő profilunk a testmozgás, az iskola több mint egyharmada ugyanis rendszeresen sportol - kezdte Barták Péterné, a Báthory igazgatónője. - Tavaly a kézilabda, röplabda, foci, asztalitenisz, golf, úszás és sakk után az atlétika is bekerült a választható sportágaink közé. A gyermekek körében egyből roppant népszerű lett, így örömmel vállaltuk egy ilyen nagyszabású megyei verseny megrendezését - tette még hozzá az igazgatónő.

Idén háromszáznál is több indulóra számítanak a szervezők

Némedi Lajos alpolgármester kiemelte a Báthory szerepét. - Az iskola sportsikerei önmagukért beszélnek, és mivel az intézmény egy nagy lakótelep közepén található, a környék fiataljainak egészséges fejlődése szempontjából is fontos szerepet tölt be - mondta Némedi Lajos, a verseny egyik védnöke. Az általános iskolák felsőtagozatos diákjainak szóló verseny az atlétika minden ágazatát felvonultatja, így a sprint és hosszútávfutó számokon túl lesz távolugrás, kislabdahajítás, súlylökés és ismerkedés a kalapácsvetéssel Kiss Balázs, olimpiai bajnok segédletével. A négy korosztályban kiírt viadalon a nap végén nem csak egyéni díjakat osztanak majd, hanem az összetett pontverseny első három helyezett iskoláját is jutalmazzák.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!