Sport

2014.10.26. 12:30

Hazai bronzérem a táncversenyen

Az ország legjobb rock and roll táncosai versengtek egymással. A minap rendezték meg a TLC Országos Akrobatikus Rock and Roll Bajnokságot, a Balaton Szabadidő és Konferencia Központban.

Prevics Éva

Hangos kürttel felszerelkezett drukkoló tömeg gyűlt össze a szabadidőközpontban, ahol az ország legjobb lányformációi és párosai versengtek egymással a TLC kupán.

Az egész napos versenyen csak úgy dübörgött a pörgős zene, a lányok pedig egymást váltva ropták a színpadon. Aki épp nem ott állt, az a takarásban gyakorolt. A fellépéskor pedig nemcsak a kiváló tánctudásra és a tökéletesen kivitelezett koreográfiára, hanem a megnyerő mosolyra is figyelni kellett.

Idén rekordot döntött a jelentkezők létszáma, az ország egész területéről 22 sporttánc egyesület csaknem 700 táncosa mérte össze tudását különböző kategóriákban.

A táncosok kis- (4-6 fő) és nagyformációs (7-12 fő) besorolásban, children (11 éves korig), serdülő (8-13 év), junior (8-15 év) korosztályban, valamint páros akrobatikus rock and roll felnőtt C, illetve B kategóriában küzdöttek a minél jobb helyezésekért.

A legnagyobb versenyzői létszámmal a balatonfüredi székhelyű Acro Dance Akrobatikus Rock and Roll Egyesület vett részt a bajnokságon. A csapatból két formáció is dobogón állhatott.

A Megarock csapata új kűrjét mutatta be, ami gladiátor stílust képviselt, mind a ruhát, mind a zenét illetően. A lányok hatalmas sikert arattak és a dobogó harmadik fokára állhattak fel.

Junior nagyformációs kategóriában a High Five nevű formáció büszkélkedhet a bronzéremmel. A lányok ismét megmutatták, hogy az ország legjobbjai közé tartoznak. Ezt nem csak az elért helyezésük bizonyítja. A csapat ugyanis az előző versenyszezonban szerzett pontja és eredményei alapján, kvalifikálta magát a novemberi lengyelországi világkupára.

Szép eredménnyel zárt a Joy (junior kisformáció) a 4. helyen, a Fantastic (serdülő kisformáció) a 6. helyen, a Párduc rock (junior kisformáció) a 7. helyen végzett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!