Sport

2014.11.13. 15:28

Az erősebb ''kutya'' játszhat a vébén

Érdekes szituációba került a magyar férfi kézilabda-válogatott. Ha nem mi mehetünk a vébére, az finoman szólva is pimaszság. Ha igen, kicsit savanyú a szőlő.

Horváth Gábor

Mindjárt az elején szögezzük le a tényt: a magyar válogatottnak ereje alapján helye lenne a 2015-ös kézilabda-világbajnokságon. Igen ám, de a csapat a pályán nem tudta kiharcolni a jogot, alulmaradt Szlovéniával szemben. Jogosan. A kudarc azért is volt különösen fájdalmas, mert emiatt valószínűleg a 2016-os olimpiát is buktuk.

A 2015-ös vébét Katarban rendezik, ahová sem Bahrein, sem az Egyesült Arab Emírségek nem kívánnak elutazni. Kérdés, erről miért most döntöttek? Komoly sportág komoly világbajnokságán nem fordulhatna elő visszalépés, csak egészen kivételes esetben. A megüresedett két helyért most kapkodnak a csapatok, legalábbis azok, akik úgy gondolják, eséllyel pályázhatnak.

A magyar válogatott nemcsak hagyományait, erősségét tekintve lenne alkalmas pótcsapatnak, hanem a papír alapú szakmai szempontok jelentős része is mellettünk szól. Ha nem azonos kontinensbeli (azaz ázsiai) együttessel kívánják helyettesíteni a visszalépőket, akkor a legutóbbi világ-, Európa-bajnokság eredményeit, illetve a világranglistát nézve mindenképpen nekünk áll a zászló. Ha ezek után nem ránk esne a választás a november 21-i ülésen, az mindenképpen pimaszság lenne az IHF-től.

A vicces az egészben az, hogy még maga a nemzetközi szövetség sem tudja (mondja), milyen szempontokat vegyen (vesz) figyelembe. Ilyen szitura ugyanis nincs szabályzata. Nagyon úgy néz ki, hogy az erősebb „kutya” (lobbi) győz majd.

A „pályázatos” vébé szőlője tehát így is, úgy is savanyú lesz.

Ettől függetlenül persze mi jóízűen ennénk...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!