Sport

2014.11.07. 12:30

Gunther góljai

A Soroksár ellen aratott egyértelmű siker után szombaton Cegléden szeretné pontjait gyarapítani az FC Ajka, NB II-es labdarúgó együttese.

B. Virág Rita

A Soroksár elleni sikerből (2:0) oroszlánrészt vállalt Gunther Zsolt: a középpályás szerezte mindkét ajkai találatot.

A veszprémi nevelésű Gunther eredetileg középpályásként igazolt Ajkára, ám ott új pozícióba került, balhátvédet játszott hét éven át. Zoran Kuntics azonban újra a középső tengelyben játszatja, ami gólokban is megmutatkozik.

Gunther Zsolt jól érzi magát régi-új pozíciójában (Fotó: Penovác Károly)

– Már elkönyveltem, hogy balhátvédként megyek majd nyugdíjba, amikor Klement István távozása után Jákli Péter az SZTK ellen feljebb tolt. Jól ment a játék, ezt az új edzőnk, Zoran Kuntics is láthatta a pálya széléről, s neki nem is volt kérdés, hogy ezen a poszton szerepeljek – mesélte a játékos, akinek hat hete született meg első gyermeke.

Gunther Zsolt hozzátette, gyakorlatilag ennek a változtatásnak köszönhető a Soroksár elleni második gólja is.

A csapat szombaton Ceglédre látogat, ahol különösen fontos mérkőzést vív: amennyiben nyer megerősíti pozícióját a középmezőnyben, vereség esetén viszont visszacsúszhat a veszélyzónába.

– Nagyon kiegyenlített a mezőny, főleg a hetedik helytől lefelé. Azt gondolom, két-három meccses győzelmi sorozattal könnyen stabilizálhatjuk helyünket a közepén. Idegenben eddig még pontot sem szereztünk. A mester is ezt sulykolta hét közben az öltözőben, itt az ideje ezen változtatni – zárta Gunther.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!