Sport

2014.11.06. 11:11

Veretlen juniorok

Annak ellenére, hogy tartalékos volt, háromból hármat nyert a magyar férfi junior kézilabda–válogatott az ausztriai felkészülési tornán. A Csoknyai István irányította csapatban hatan szerepeltek a Balatonfüredi KSE-ből.

Horváth Gábor

Az U-20-as nemzeti együttes első helyen végzett a Bécsben rendezett tornán. Az alakulat Szerbiát 27:25, Ausztriát 29:21, Lengyelországot pedig 30:25 arányban győzte le.

Győri jól mutatkozott be (Fotó: Penovác Károly)

– Három nagyon jó mérkőzést játszottunk. Dicséretes volt a mutatott teljesítmény, a srácok maximális odafigyeléssel és jó hangulatban tették a dolgukat. Látszik, hogy ebben a szezonban már sokan az NB I-ben szerepelnek – nyilatkozta lapunknak Csoknyai István szövetségi-kapitány, aki elmondta: sérülések és a felnőtt válogatottba behívott fiatalok hiánya miatt kissé tartalékosan álltak fel. Ugyanakkor ők is próbáltak ki új fiatalokat, az ifista Győri Mátyás és Juhász Ádám egyaránt jól mutatkozott be.

Győrivel együtt összesen hat füredi (Ligetvári, Kovacsics, Faluvégi, Borbély, Vasvári) erősítette a junior válogatottat.

Ezek is érdekelhetik