Sport

2015.02.07. 19:18

Nagyon erősek - a súlyemelőknek is a becsületére válna

Veszprém - A súlyemelőknek is a becsületére válna, olyan elképesztő súlyokkal dolgoznak a Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club (VEDAC) Dobóakadémiájának versenyzői.

B. Virág Rita

A Zentai Team a pekingi világbajnokságra készül - s ha minden a tervek szerint halad, négy veszprémi kalapácsvető is dobókörbe állhat a kínai viadalon.

A Zentai Team, Orbán Éva magyar csúcstartóval, Hudi Ákossal, Pásztor Bencével és Fertig Fruzsinával jelenleg Dél-Afrikában edzőtáborozik. A fantasztikus négyes - eredményeik alapján megérdemlik ezt a jelzőt - február 12-ig tartózkodnak kint, addig is kőkeményen dolgoznak céljaik megvalósítása érdekében. Zentai Tibor, a veszprémi Dobóakadémia szakmai vezetője ugyanis nem mindennapi célt tűzött ki tanítványai elé: négy veszprémit szeretne indítani a nyári, augusztusi pekingi világbajnokságon, s ilyenre bizony még nem volt példa.

A kalapácsvető számban egy nemzet három versenyzőt indíthat, a férfiaknál az olimpiai bajnok Pars Krisztián mellett elvileg esély lehet a másik két kvóta megszerzéséhez, ám ehhez a jelenleg második számú kalapácsvetőt, Németh Kristófot meg kell előzni Hudi Ákosnak és Pásztor Bencének is.

A nőknél Orbán Éva szinte bizonyosan kijut a kínai versengésre, ám Fertig Fruzsina sem esélytelen.

A kalapácsvetők szintfelmérőjét elnézve, komolyan veszik a munkát. Nézze meg a szintfelmérésről készült videót!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!