Sport

2015.02.06. 16:50

Veszprémi játékos a kézilabda Eb-n

Egyetlen Veszprémben élő játékosként vett részt a magyar-horvát közös rendezésű női kézilabda Európa Bajnokságon Mayer Szabina.

Mosonyi József

Pápán született, Farkasgyepűn lakott, amikor az általános iskola elvégzése után Győrbe ment középiskolába. A Szent-Györgyi Albert Gimnáziumban olyan edzői voltak, mint Horváth Lajos, Konkoly Csaba és Róth Kálmán.

Végigjátszotta a korosztályos bajnokságokat az ETO csapataival, majd 17 évesen bemutatkozhatott a felnőtt csapatban is. Négy bajnoki és Magyar Kupa elsőséget szerzett a győriekkel és van egy Bajnokok Ligája ezüstérme is 2009-ből. Játszott egy évig kölcsönjátékosként Hódmezővásárhelyen és Székesfehérváron 2006 és 2008 között, majd 2011 nyarán, amikor Heidi Löke érkezett az ETO-ba, akkor a több játéklehetőség miatt elhagyta a bajnokcsapatot és Veszprémbe igazolt a Barabás KC-hoz. Nagyon szeretett a bakonyi csapatban játszani, hiszen itt lakott a városban párjával, aki itt is dolgozik. Kedvenc csapattársa volt Veszprémben Azari Fruzsina, Bulath Anita és Emberovics Míra is. Utóbbival most is csapattársak a Fehérvár KC-nál.

Mayer Szabina (balról a második) legutóbb már ellenfélként lépett pályára Veszprémben

Amikor a VBKC csapata szétszéledt, akkor egy évre Vácra került, majd onnan 2013 nyarán visszament Fehérvárra, ahol már játszott a 2007-2008-as szezonban. Játékával és gólerősségével felhívta magára a figyelmet, így bekerült a 2014-es Európa Bajnokságra készülő keretbe. A 16-os szűkített csapatban is helyet kapott és játszott a decemberi EB mind a hét mérkőzésén. A lengyelek elleni győri csoportmérkőzésen ment neki legjobban a játék, hiszen csereként hat gólt szerzett és nagy része volt a 29:23-as győzelemben és a biztos továbbjutásban. A középdöntő záró fordulójában, Debrecenben is jól játszott, a norvégok ellen 29:25-re megnyert mérkőzésen 4 gólt szerzett. Nagy csalódással érte meg, hogy az 5. helyért kiírt mérkőzésen 26:25-re kikaptak a franciáktól, így csak 6. helyen zárták a hazai rendezésű EB-t.

A veszprémi lány a kontinens viadal után könnyen visszatért a dolgos hétköznapokba. Naponta jár Székesfehérvárra edzeni és már alapembere a tabellán jelenleg 4. helyen álló Fehérvár KC csapatának. A férfi mezőnyben az MKB-MVM Veszprém csapatának szurkol, de az elfoglaltságai miatt sajnos ritkán jut el mérkőzésre a Veszprém Arénába. Álmai között szerepel, hogy Veszprémben ismét legyen első osztályú női kézilabda csapat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!