Sport

2015.03.12. 14:10

Veszprémi játékos a magyar futsalválogatottban

Veszprém - Egy veszprémi játékos kapott meghívót a magyar futsalválogatottba, amely a többszörös világ és Európa-bajnok ellen is pályára lép a macedóniai Eb-selejtezőtornán.

Horváth Gábor

Jövő héten hétfőn utazik Macedóniába a magyar futsalválogatott, amely a házigazdák mellett a többszörös világ és Európa-bajnok spanyolokkal, valamint a svájciakkal mérkőzik meg a 2016-os Európa-bajnoki szereplés jogáért. A torna első helyezettje továbbjut, a második pótselejtezőt játszhat.

A Sito Rivera vezette magyar csapat az utóbbit célozza meg, hiszen Spanyolország megelőzése a lehetetlen kategóriába tartozik.

A veszprémi Németh Péter bekerült a válogatottba Fotó: Penovác Károly

A magyar nemzeti együttes a Rába ETO és a Berettyóújfalu csapataira épül, a két profi klubon kívül csak az Aramis SE és a 1. Futsal Club Veszprém ad játékost a keretbe. Előbbi kettőt, utóbbi egyet, a bakonyiákói Németh Péter került be a szűkített, utazó alakulatba.

A mieink március 18-án, Macedónia ellen kezdenek, másnap Spanyolország ellen lépnek pályára, március 21-én pedig Svájc ellen zárják a tornát.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!