Sport

2015.03.10. 12:40

Nemzetközi jiu-jitsu sikerek Veszprémből

Veszprém - Három első helyet hoztak haza a Carlson Gracie Bloodline Team jiu-jitsusai a nemrégiben Münchenben megrendezett nagyszabású Winter Openről.

B. Virág Rita

A királynék városából négy sportoló és edzőjük, Füstös Balázs kelt útra a müncheni világkupára, amit a világ legnagyobb jiu-jitsu szervezete, a International Brazilian Jiu-Jitsu Federation szervezett.

- A felkészülési időszak végén valamennyi indulónk jó formában várta a megméretést - kezdte Füstös Balázs. - Szerencsére senkinek sem kellett drasztikusan fogyasztania, mindenki hozta a súlyát rendesen. Minden versenyzőnknek több győzelme volt, hárman meg sem álltak a végső sikerig. Aminek külön örülök, hogy nemcsak pontozásos győzelmeket értek el a srácok, hanem úgynevezett submission sikereket is. Ez azt jelenti, hogy különböző technikákkal (fojtások, feszítések) idő előtti feladásra tudták kényszeríteni az ellenfeleiket - magyarázta a szakvezető.

A müncheni különítmény: balról a második Füstös Balázs edző Fotó: Carlson Gracie Bloddline Team

Végül a dobogó legfelső fokára állhatott fel Jónás Krisztián a light kategóriában, Tóth Zoltán a middle, Perger Balázs pedig a super heavy besorolású versenyzők között.

Legközelebb április elején, a római kupán próbálnak szerencsét a veszprémiek, és innen is jó eredményeket várnak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!