Sport

2015.05.07. 11:33

Ezüst a római jiu-jitsu Európa-bajnokságról

A rendkívül erős mezőnyben az előkelő második helyen végzett Sándor József, a római no gi jiu-jitsu Európa-bajnokságon.

B. Virág Rita

A Veszprémi Carlson Gracie Bloodline Team sportolója egy másik kategóriában, még kezdőként szerzett aranyérmet a lisszaboni Európa-bajnokságon. A római viadalra viszont fehér övesek nem nevezhettek, csak kék övtől lehetett jelentkezni. A no gi kategória speciális öltözéket jelent, a küzdelemben pedig egy-két speciális szabállyal.Szerencsére azonban Sándor József fejlődése töretlen volt, így a Carlson Gracie Hungary edzőtáborában a jiu-jitsu hazai alapítójától, Sztraka Mihálytól megkapta a kék övet. Nem sok ideje maradt a felkészülésre a római no gi Eb-re, de úgy gondolta, megéri szerencsét próbálni.

A veszprémi Sándor József (balról az első) a kékövesek közt Rómában is dobogóra állt a no gi jiu-jitsu Európa-bajnokságon (Fotó: Veszprémi Carlson Gracie B. Team)

- Rendkívül erős mezőny gyűlt össze. Jómagam a -85 kilogrammosok közt neveztem a Blue Belt (kék öves) kategóriában. Itt éreztem először igazán, milyen olyan emberekkel megméretni magam, akik hozzám hasonlóan évek óta gyakorolnak, edzenek valamilyen küzdősportot. Akadt olyan sportoló, akinek a tudása már a lila övesekével vetekedett, viszont még nem lépett feljebb. Szerb és török ellenfelekkel harcoltam, s egészen a döntőig verekedtem magam. Végül a fináléban sajnos alul maradtam. Viszont magaménak vallom azt a mondást, miszerint Jitsuban senki sem veszít, ha tanul a hibáiból. Egyszóval nagyon örülök az eredménynek és igyekszem belőle a lehető legtöbbet tanulni – magyarázta Sándor József.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!