Sport

2015.06.17. 07:25

Ajkai érmek a karate Európa-bajnokságról

Ajka – Az ajkai Sun-Dome SE fiataljai is részt vettek a Belgiumban rendezett WUKF karate Európa-bajnokságon, amelyen a magyar csapat remekül helytállt.

Horváth Gábor

Az ajkai karatésok tovább öregbítették a város küzdősportjának hírnevét
Fotó: Sun-Dome SE

Az FSD Hungary válogatottja is képviselte hazánkat a belgiumi Herstalban rendezett WUKF Európa-bajnokságon, amelyen 23 ország 40 szövetsége indult, a versenyzők száma pedig közel 1500 fő volt. A házigazdák mellett a dánok, az angolok, a lengyelek, a románok és az olaszok is népes csapattal vettek részt a viadalon. A magyarok remekeltek, a sikerekből az ajkai karatésok alaposan kivették a részüket, 13 versenyzőjüknek összesen 28 Európa-bajnoki érmet akasztottak a nyakába. - Meglett a rengeteg, heti 8-10 edzés gyümölcse, sérülésmentesen készültünk, és úgy is tértünk haza. A magyar színeket képviselő fiatalok szinte minden kategóriában érmekért küzdöttek, tovább öregbítve ezzel az ajkai küzdősport, és a felkészítő egyesületet hírnevét – fogalmazott Takács Miklós, az ajkai Sun-Dome Sportegyesület elnöke, aki hozzátette: összesítésben hat aranyat, két ezüstöt, és kilenc bronzérmet szereztek, az éremtáblázaton az összevont magyar válogatott harmadik lett a 23 országot felvonultató mezőnyben. A mintegy negyven stílusszövetség közül pedig a hatodik helyen futottak be.

Eredmények, csapatok: Női ippon shobu küzdelem (kadet) 1. hely, férfi mini kadett rotációs küzdelem 1. hely, női ippon shobu rotációs küzdelem (kadet) 2. hely, férfi ippon shobu küzdelem (kadet) 3. hely, férfi ippon shobu rotációs küzdelem (kadet) 3. hely, férfi csapat kata (kadet) 3. hely. Egyéni: Németh Balázs egyéni küzdelem 3. hely, Fáskerti Bálint egyéni küzdelem 3. hely, Lorbert Bálint egyéni formagyakorlat 3. hely, Lorbert Bálint egyéni küzdelem 3. hely, Kálmán László egyéni küzdelemben 1. hely, Czendrei Luca egyéni küzdelem 1. hely, Pintér Éva egyéni küzdelem 2. hely, Tóth Tamara egyéni küzdelem 1. hely, Kovács Marcell egyéni küzdelem 1. hely, Darnai Sára egyéni küzdelem 3. hely.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!