Sport

2015.06.22. 10:35

Detre Dia az Európa-bajnokságon bizonyíthat

Kezdetét vette az RSX ifi és felnőtt Európa-bajnokság, ahol a Balatonfüredi Yacht Club színeit Detre Diána képviseli.

B. Virág Rita

A kétszeres olimpikon szörfös Detre Dia a következő napokban a szicíliai Mondelloban versenyez majd az Európa-bajnokságon.

A kontinens vetélkedőre rekord számú nevezőt regisztráltak a szervezők, közel 300-an, 264-en adták le indulási szándékukat.

Detre Dia (jobbra) egyre jobb formát mutat sérülését követően (Fotó: Sander van der Borch)

A női RSX mezőny rendkívül erős, 64 főt számlál, ezért két csoportra osztva bonyolítják le a futamokat. A BYC kiválóságát a sárga csoportba sorsolták. A szabályok szerint az itt elért eredmények alapján arany, majd ezüst csoportban folytatják a szörfösök a küzdelmeket.

Detre Dia nem titkolt szándéka, hogy az erősebb, vagyis az arany csoportba kerüljön. A 32 esztendős sportolót a felkészülés alatt sérülések hátráltatták, ezért nem is tudott az előkészületi viadalokon úgy szerepelni, ahogy szeretett volna.

A szörfös szeretne Rióban is elindulni, ehhez azonban legnagyobb hazai vetélytársát, az egyre jobb eredményeket elérő Cholnoky Sárát kell túlszárnyalnia.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!