Sport

2015.06.17. 15:05

Dicsőség és dicséret - Közel kétszáz balatonfüredi diákot díjaztak

Balatonfüred - Szinte hihetetlen, hogy mennyi eredményes diák sportol a Balaton-parti városban. Ezzel a hagyományos szezon végi díjátadón szembesül rendre az ember: idén közel kétszáz fiatal kapott elismerést.

Horváth Gábor

A díjazottak, edzőik, és a rokonok, hozzátartozók megtöltötték a Balaton Szabadidő és Konferenciaközpont Panoráma-termét. Egészen pontosan 192 füredi általános és középiskolás fiatal kapott elismerést a 2014/2015-ös tanévben elért diákolimpiai teljesítményéért.

A város sportágtól és helyezéstől függetlenül jutalmazta az ifjú versenyzőket, akik egyébként számos, akár országos szinten is kiemelkedő eredményt tudnak felmutatni.

- Szeretnélek titeket példaképként állítani minden füredi diák elé. Köszönjük az elmúlt időszak munkáját, dicsőséget hoztatok iskolátoknak és városunknak, örömet a szüleiteknek - köszöntötte a fiatalokat Bóka István polgármester, aki kiemelte: az intézményi adottságok mellett a családi háttér a legfontosabb a sporteredmények terén. Éppen ezért a szülőknek, rokonoknak is nagy-nagy köszönet jár.

- Mindenki magával is versenyez, a fő cél az, hogy kihozzuk magunkból a legjobbat, ez a sport lényege. Ugyanakkor meg kell említeni, hogy ez a város a nemzetközi minőségű munkára is alkalmas. Nem minden sportágban, de akinek elhivatottsága van, az sok téren a legmagasabb szintet is elérheti Balatonfüreden.

Bóka István hangsúlyozta, a város a jövőben is eltökélten támogatja az utánpótlást, mind szakmai, mind infrastrukturális téren.

Steierlein István, a balatonfüredi diáksport szervezet vezetője, a Radnóti Miklós Általános Iskola igazgatója elmondta: minden lehetőségük megvan arra, hogy kisvárosként, kistérségként kiemelkedőt nyújtsanak.

- Az iskolai sport mellett ehhez egyesületi sport is szükséges. Rengeteg tehetségünk van, gyakorlatilag nincs olyan országos döntő, ahol ne lennénk érdekeltek. Gratulálok mindenkinek és köszönöm a munkátokat, kitartásotokat - fogalmazott.

A díjazottak részletes listáját itt olvashatják.

Steierlein István a pozitívumok mellett a díjátadón azt is megjegyezte, hogy több programon is csökkent a résztvevők száma. Ez a tendencia elsősorban az idősebb korosztályokat érinti. - A segítségeteket kérjük, hiszen ti vagytok korosztályaitok legjobbjai. Nektek motiváló erőtök van, bíztassátok társaitokat a sportolásra - szólt az egybegyűltekhez a Radnóti iskola igazgatója.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!