Sport

2015.06.19. 16:00

Egy fontos megmérettetés - Nagy nevek a szombaton rajtoló világkupafutamon

Balatonfüred - A város eddigi legrangosabb rendezésére, Rákos Patrik pedig szép hazai versenyzésre készül.

Heffler Péter

A hétvége mindkét napján az úszásé lesz a főszerep Balatonfüreden, hiszen 2013 és 2014 után idén is megrendezik a Magyar Úszás Napját, mely egyben a nyíltvízi úszók világkupa-sorozatának következő állomása is. Bár a verseny és maga a megnyitó is csak szombaton lesz, a szervezők péntek délután a Vitorlás étteremben adtak tájékoztatást a rangos eseményről.

Számos nagy név, így például Risztov Éva (balra a képen) is vízbe ugrik a hétvégén
Fotó: Archív/Penovác Károly

- Magam sem gondoltam, hogy egy néhány évvel ezelőtt elindított ötlet hova fejlődhet - mondta Bóka István, Balatonfüred polgármestere. - Úgy tűnik, hogy 2017-ben egy óriási vállalkozásnak lehetünk tanúi, hiszen Magyarország úszó-világbajnokságot tud rendezni, ami hatalmas kihívás lesz Balatonfürednek is, mivel az a megtiszteltetés ér minket, hogy mi adhatunk otthont a nyíltvízi versenyeknek. Nem előzmények nélkül kaptuk meg ezt a megtisztelő lehetőséget, hiszen harmadik alkalommal tartjuk a Magyar úszás napját, rendeztünk nyíltvízi Európa-kupát, és egy bravúros beugrással tavaly megszerveztük a nyíltvízi junior világbajnokságot is. A mostani verseny rangjával pedig jelentős lépést tettünk a 2017-es vb felé - tette még hozzá Balatonfüred polgármestere.

A rendezők tájékoztatása szerint világ- és Európa-bajnokok sora nevezett a balatonfüredi versenyre, ám, ha lehet, számunkra náluk is fontosabb Rákos Patrik úszása, hiszen a Balaton Úszó Klub versenyzője hazai vízben tempózik majd. - Nagyon sok múlik a hétvégi versenyen, hiszen itt dől el, ki mehet a kazanyi világbajnokságra, és én azért dolgoztam, hogy mind öt, mind tíz kilométeren ott lehessek - mondta Rákos Patrik. - Ennek az a feltétele, hogy az első két magyar úszó között legyek. A sérülések, betegségek miatt, amik az utóbbi időben hátráltattak, nehéz dolgom lesz, de úgy gondolom, van esélyem - tette hozzá az úszó.

Szombaton 9.30 órakor startol a tíz kilométeres táv mezőnye.




Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!