Sport

2015.07.22. 10:57

A kézisek és Nico Rosberg

Budapest, Veszprém - Hogyan lesz valaki élsportoló és miként lehet a csúcson maradni - többek között erről is szó esik azon a pódium beszélgetésen, ahol a veszprémi férfi kézilabda csapat két klasszisa, Lékai Máté és Nagy László is részt vesz.

B. Virág Rita

A hétvégén hazánkba látogat a száguldó cirkusz, a Forma-1 Magyar Nagydíj alkalmából a főváros szívében is minden erről a sportról szól majd. Szombaton az időmérő edzéseket hatalmas kivetítőn lehet követni az Erzsébet híd pesti hídfőjénél található Kiosk étteremben. Ennek végeztével pedig hazánk legjobb sportolói közül néhánnyal beszélgetést tartanak a sikerről, az élsportról. A kajakos Kammerer Zoltán és Kárász Anna mellett egy vívó világbajnokot és a veszprémi Nagy Lászlót és Lékai Mátét is kifaggatják a sikerének titkáról.

A kézilabdások után pedig az időmérő edzésről egyenest ide érkezik Nico Rosberg, aki a száguldó cirkusz kulisszatitkaiba is beavatja a hallgatóságot.

Lékai Máté, a veszprémiek irányítója elmondta, korábban nagy rajongója volt a Forma-1-nek, azonban mára olyannyira bekorlátozták a versenyeket, hogy az számára már élvezhetetlen és idegesítő. Ma már nem is követi a futamokat. Régen nagy kedvence volt Damon Hill, de most nincs igazi favoritja.

Lékai Máté már nagyon várja a szezon kezdetét
Fotó: Penovác Károly

- Szeretem a szép és a gyors autókat, és ahol lehet, szívesen beletaposok a gázba - tudtuk meg.

Mint kiderült, Máté azért nem is tudja végighallgatni Nico Rosberg élménybeszámolóját, mert este nyolcra már Veszprémben van jelenése, akkor végzik rajta ugyanis az év eleji kötelezi orvosi vizsgálatokat, fizikai felméréseket.

- Nagyon gyorsan véget ért a szabadság, remélem, ugyanilyen gyorsan eljön a szezon kezdet is. Ha az alapozást nem is, de az évad rajtját már nagyon várom. Bízom benne, hogy sikeres év előtt állunk és elkerülnek majd a komolyabb sérülések - szögezte le a válogatott játékmester.

A veszprémiek szombaton és vasárnap vesznek részt az orvosi vizsgálaton, és a hét utolsó napján már elutaznak Roglára edzőtáborozni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!