Sport

2015.07.17. 19:36

Ifjú röplabdás tehetség

Veszprém – Az egy és a három évvel idősebbekkel is felveszi a versenyt a veszprémi Vasvári Eszter, aki párjával Sebestyén Flórával az U15-ös strandröplabda országos bajnokság egyik nagy esélyese.

B. Virág Rita

A mindössze 14 esztendős Vasvári Eszter a veszprémi Deák Ferenc Általános Iskola tanulója, tanév közben az intézmény röpi alakulatának oszlopos tagja, Széll Zsolt edző tanítványa. A nyári szünetben azonban strandröplabdázik, s ilyenkor a hajmáskéri utánpótlás edző, Fehér Tibor foglalkozik vele a Bakony-Balaton Strand- és Teremröplabda Akadémián.

Vasvári Eszter tehetségéhez kétség sem férhet, hiszen például tavaly az U15-ös strandröplabda válogatott Sebestyén Flórával már megnyerték a korosztályos ob-t, az idén pedig a Kispest Openen győztek meglepő magabiztossággal.

A fotón középen Fehér Tibor a tanítványaival: balra Sebestyén Flóra, jobbra Vasvári Eszter, kék mezben pedig Eszter testvére, Vasvári Zsófia
Fotó: Archív

Ráadásul Eszter a nála három évvel idősebbek közt is helyt áll, hiszen az U17-esek kupájában Hegyi Biankával ért el értékes ötödik helyezést.

Fehér Tibor edző elmondta, Eszter nagyon gyorsan szert tett a strandröplabdához szükséges erényekre, és szép jövő előtt áll, ha továbbra is kitartóan dolgozik. Nyári szezon végeztével teremben is tovább fejlődhet, nagyon fiatal még, de azon sem csodálkozna, ha hamarosan a válogatott kapuján dörömbölne.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!