Sport

2015.11.09. 19:57

A veretlen Szent Benedek nyerte a derbit

Balatonfüred - Megyei rangadót rendeztek a női röplabda NB II-ben, ahol a házigazda Szent Benedek pikáns és érdekes mérkőzésen két vállra fektette a Veszprémi Egyetem SC csapatát.

B. Virág Rita

Szent Benedek -VESC

3:1 (-19,14,18,16)

Balatonfüred, 100 néző. Szent Benedek: Matina, Környei, Gerencsér, Szokolikné, Dordzsceren, Pál-Szabó. Csere: Kende, Molnár B. (liberók), Molnár L., Ambrus, Farkas, Varga, Náhol. Edző: Komáromi Móric. Veszprémi Egyetem SC: Németh, Varga Talabér, Lados, Szmetán, Májusi. Csere: Rivnyák (liberó), Márkus. Edző: Magi Gábor.

Igazi presztízsmérkőzést játszott a két csapat, hiszen a nemrég alakult füredi együttesben több egykori veszprémi játékos is szerepel. A kezdés előtt mindkét oldalon kisebb-nagyobb nehézségekkel kellett szembenéznie a szakvezetőknek. A veszprémieknél a héten egy vírusfertőzés söpört végig a csapaton, ezért megtizedelve, többen igencsak legyengülve tudták vállalni a szereplést. A hazaiaknak pedig az okozott gondot, hogy a meccs előtt nem sokkal derült ki, a szövetség által delegált jegyzőkönyvvezető nem érkezik meg, és a helyettesítését azonnal meg kell oldani.

A Szent Benedek (pirosban) biztosan szerezte meg a győzelmet
Fotó: Penovác Károly

A rangadót a vendégek kezdték jobban, lelkesen, nagy elánnal vetették bele magukat a derbibe és ennek meg is lett az eredménye, hiszen végig vezetve, kiválóan röplabdáztak és biztosan hozták az első szettet.

A folytatásban magára talált a Szent Benedek és könynyedén egyenlített.

A harmadik és negyedik játékrészben a sokat cserélő hazaiak még mindig az elvártnál több hibát vétettek, ám az utolsó leheletükig küzdő fiatal veszprémiek ellen ez is belefért. A Szent Benedek biztosan szerezte meg a győzelmet, és ezzel továbbra is veretlenül áll az NB II-es tabella elején.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!