Sport

2015.11.10. 14:02

Balaton Fitness SE: majdnem profik

Veszprém - Eggyel magasabb osztályban szerepeltette tanítványait a legutóbbi versenyen a Balaton Fitness SE. Tudták, hogy a gyerekek ott is megállják a helyüket, de ami történt, arra még ők sem számítottak.

Horváth Gábor

A legutóbbi, szolnoki megmérettetésen a Balaton Fitness SE korábban harmadosztályban (Fit-Kid Dance) szereplő fiataljai eggyel magasabb szintem, a második vonalban (karnyújtásnyira a legjobbaktól) mérették meg magukat.

A veszprémi klub vezetői a korábbi sikereken felbuzdulva döntöttek így, tudták, hogy tanítványaik megállják majd a helyüket, azonban a viadal alaposan felülmúlta várakozásaikat.

- Az igen népes mezőnyben duó 1-es korcsoportban Raffai Bíbor és Budai Csenge első versenyén a dobogó legfelső fokára állhatott fel, nagy különbséggel a második helyezett előtt, ugyanitt kilencedik lett az Idrányi Panna- Lukács Laura duó, akik mindössze néhány hete kezdték meg a felkészülést. Duó 2-es korcsoportban Bauer Viktória és Herczeg Petra a negyedik helyen végzett, míg Raffai Mercédesz és Edelényi-Szabó Alexa úgy lett bronzérmes, hogy rontás miatt egy elemük nem került elfogadásra - kezdte fantasztikus eredményeik részletezéését Csapó Zsuzska edző.

Raffai Bíbor Alexandra és Budai Csenge első versenyén a dobogó legfelső fokára állhatott fel
Fotó: Balaton Fitness SE

A csapatok kategóriájában szintén szépen szerepeltek a veszprémi fit-kidesek a szolnoki viadalon.

- Kiscsapat 1-es korosztályban aranyérmet ünnepelhetett a Raffai Bíbor- Budai Csenge -Réger Anna Mária trió, ugyanitt hetedik lett az Oosthuizen Lujza- Lendvai Réka- Lukács Laura -Idrányi Panna összeállítású csapat, és a mezőny legkisebbjeiként nyolcadik helyen zárt a Takáts Boglárka, Budai Alexa, Vajda Alexa és Bódiss Lilien alkotta csoport. Kettes korcsoportban szintén aranyérmet szerzett nagy fölénnyel a Raffai Mercédesz, Edelényi-Szabó Alexa és Bauer Viktória alkotta trió. A nagycsapatoknál 1-es korcsoportban ötödik lett a Táncoló talpak (Budai Csenge, Bali Boróka, Réger Anna Mária, Raffai Bíbor, Oosthuizen Lujza, Lendvai Réka), 2-es korcsoportban negyedikként végzett a Disco koreográfia (Edelényi-Szabó Alexa, Herczeg Petra, Bauer Viktória, Lendvai Dóra, Raffai Mercédesz) tájékoztatott a tréner.

A Balaton Fitness SE így összesen három arany- és egy bronzéremmel, valamint több remek egyéb helyezéssel az előzetes várakozásokat alaposan felülmúlva zárta a szolnoki versenyt.

Fiatal a klub, de máris eredményes

A fit-kid a fitnesz sportág gyermekváltozata. Egyszerre torna, tánc és akrobatika, így komplex felkészülést igényel. Népszerű mozgásforma, amely régóta a diákolimpiai program része. A veszprémi egyesület még igen fiatal, ehhez képes máris remek eredményeket tud felmutatni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!