Sport

2016.01.28. 08:48

Rekordösszegért vinnék Palmarssont!

Veszprém - Állítólag három millió eurót is adna Aron Palmarssonért a THW Kiel. A német bajnok mindent megtesz, hogy visszacsábítsa az izlandi klasszist az MVM Veszprém férfi kézilabda együttesétől.

B. Virág Rita

Az izlandi Morgunbladid című lap értesülései szerint a THW Kiel minden követ megmozgat annak érdekében, hogy újra nála játsszon a kiváló irányító-átlövő, Aron Palmarsson.

A 25 éves játékos visszaszerzése azért vált ismét központi kérdéssé, mert a jelenleg is zajló Európa-bajnokságon megsérült a vele azonos poszton szereplő Christian Dissinger és Steffen Weinhold is.

Természetesen megkerestük a veszprémi egyesületet is, Kálomista Gábor társelnök jelenleg is az Európa-bajnokságon vesz részt, más pedig nem nyilatkozott az ügyben.

A három milliós ajánlat egyébként világrekord lenne. Úgy tudni, a világ egyik legkiválóbb játékosáért, Nikola Karabaticért két millió eurót fizetett a PSG a Barcelonának, eddig ez volt a csúcs.

A több mint egy milliárd forintos ajánlat egyébként rendkívül kecsegtető, úgy saccoljuk, az MVM Veszprém éves költségvetésének nagyjából a felét tenné ki ez az összeg.

Aron Palmarsson, aki a héten már vissza is érkezett a királynék városába, miután az izlandi válogatott még a csoportkört sem élte túl a kontinens vetélkedőn, a THW Kiel ajánlatáról úgy nyilatkozott: - Nem értem, miért lett újra aktuális ez a téma. Igen, tudok a THW Kiel érdeklődéséről, de a szerződésem 2018-ig szól az MVM Veszprémnél.

A Kiel egyébként a nyáron egyszer már megkörnyékezte Palmarssont, akkor a veszprémiek természetesen kerek-perec visszautasították a németek ajánlatát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!