Sport

2016.02.01. 18:07

Kéri Bianka hatalmasat futott, közel az olimpiai szint

Veszprém, Bécs - Kiváló idővel, új egyéni csúccsal az előkelő harmadik helyen végzett Kéri Bianka a bécsi fedett pályás nemzetközi viadal 800 méteres futószámában.

B. Virág Rita

A Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club (VEDAC) futója 2:03,00-s új rekordot ért el az osztrák fővárosban.

Tóthné Stupián Anikó, a sportoló edzője elmondta, Bianka eddig rendre kihagyta a fedett pályás szezont különböző sérülések miatt, s ezért eddigi legjobbja csak 2:08 perc volt.

Most viszont hatalmasat futott, és ezzel a szabadtéri rekordját is túlszárnyalta (2:04,9).

- Kéthetes malagai edzőtábor után jó erőben vártuk a bécsi viadalt, amelyet egyfajta erőfelmérőnek is tekintettünk - kezdte Tóthné Stupián Anikó.

Kéri Bianka harmadik lett a bécsi nemzetközi megmérettetésen
Fotó: Penovác Károly

- A célunk, hogy a nyári felnőtt Európa-bajnokságon a döntőbe jusson Bianka, ehhez minimum 2:02-es időt kell tudni. Úgy gondolom, hogy ez a mostani csúcs jó alapot jelent majd a szabadtéri szezonra.

A tréner úgy véli, tanítványa akár az olimpiai szintet (2:01,50) is képes lehet elérni.

- A szövetségi kapitány, Spiriev Attila is egyetértett velem, hogy nem elérhetetlen az ötkarikás szereplés. Ennek érdekében minden lehetőséget szeretnének Biankának megadni, tavasszal a szövetség két hetes kanári-szigeteki, meleg égövi edzőtáborába is meghívást kapott. Az olimpiai szintet július végéig lehet teljesíteni. Nagyon bízom benne, hogy Biankát elkerülik a sérülések, és teljes erőbedobással tudunk készülni. Szép kihívások előtt állunk, amelyekért érdemes küzdeni - fogalmazott a veszprémi szakember.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!