Sport

2016.03.09. 09:55

Négy aranyat szereztek a Botev tornászai

Veszprém – Csapatban és egyéniben és a Botev iskola diákja állhatott fel a dobogó tetejére a villányi PSN Zrt. kupán. A B kategóriás tornász viadallal már a területi döntőre készültek a veszprémiek.

B. Virág Rita

A Veszprém Megyei Diáksport Szövetség döntése értelmében az idén nem rendeztek a tornászoknak megyei döntőt, így a nevezettek egyből a területire jutottak. Nos, ezzel nem könnyítették meg az ifjú tornászok helyzetét, nem volt hol tapasztalatot szerezniük. A Botev iskola elszánt tornászai ezért Villányba utaztak, ahol a PSN Zrt. kupán igyekeztek megmutatni, hol tartanak a felkészülésben és próbáltak némi versenyrutinra szert tenni.

A veszprémiek az I-II. korcsoportban indultak és a debreceniekkel vívtak nagy harcot az érmekért. Végül szép és pontos gyakorlatokkal a Botev képviselői mindkét kategóriában a legjobbnak bizonyultak.

Fotó: Baján Zoltán

Az I. korcsoportban Polák Luca volt a legjobb 18.65 ponttal, harmadik lett Gombos Dóra (18.6), negyedik pedig Ézsiás Dóra (18.4). Ezzel a Botev a csapatversenyt is megnyerte 73.3 pontot gyűjtve. A győztes csapat tagjai: Gombos Dóra, Ézsiás Boglárka, Ézsiás Dóra, Nyitrai Lia, Polák Luca, Segesdi Gina.

A II. korcsoportban egyéniben Gugolya Zsófia nyakába került az aranyérem, aki 28.2 pontot érdemelt ki gyakorlatával. A dobogó harmadik fokára Csikó Kinga állt (28). Természetesen a csapatversenyt is a Botev nyerte, 111.2 ponttal. Az aranyérmet szerző alakulat tagjai: Kiliti Eszter, Csuta Sára, Boros Laura, Baján Enikő, Csikó Kinga, Gugolya Zsófia.

Papréti Emese testnevelő és szakedző készítette fel a tornászokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!