Sport

2016.03.31. 17:20

Végre otthon! Élesedik a helyzet az FC Ajkánál

Ajka - Élesedik az eredménykényszer az FC Ajkánál, amely ismét nehéz feladat előtt áll, most viszont legalább végre otthon próbálhat meg pontot gyűjteni.

Horváth Gábor

Az FC Ajka pillanatnyilag sereghajtó a labdarúgó NB II-ben. Öt forduló ment le a tavaszi idényből, ezeken a legjobb Veszprém megyei futballcsapat mindössze két pontot tudott gyűjteni, igaz, csupán egy alkalommal szerepelt otthon.

A nehéz helyzetet bizony nehéz sorsolás teszi még keményebbé, azzal Ajkán is tisztában voltak, hogy a pontvadászat idei első szakaszában valószínűleg nem sok sót esznek majd meg. A Sopron, a Csákvár és a Gyirmót otthonában nem volt sok esély, a Szolnok elleni hazai meccs és a Szeged elleni idegenbeni találkozó 0:0-ra végződött.

Most viszont változik a helyzet, ha nem kezd el nyerni az együttes, gyorsan megváltja a jegyét az NB III-ba.

Az FC Ajka (zöld mezben elöl Kollega Krisztián) február vége után szerepel ismét hazai pályán
Fotó: Penovác Károly

- Bizony, elkezdődik a bajnokság közepe, most már neki kell állnunk pontokat gyűjteni - fogalmazott Székely Tibor vezetőedző, akinek a csapata második idei hazai találkozóján a Kisvárdát fogadja. A szombati (kezdés: 19.00) vendég hatodik a tabellán, az előző körben vereséget szenvedett, hazai pályán kapott ki a Soroksártól, de előtte egész tavasszal nem talált legyőzőre.

- A bajnoki szünet (az előző hétvégén nem rendeztek fordulót - a szerk.) első hetét fizikai munkával töltöttük, úgy érzem, most már azok is utolérték magukat, akik télen később csatlakoztak hozzánk. Gyirmóton játszottunk edzőmeccset, amelyen 2:2-re végeztünk a listavezető vegyes csapatával szemben. A Kisvárda egy remek együttes, háromszor nagyobb a költségvetésük, mint a miénk, de ezzel nekünk nem szabad foglalkoznunk. Úgy érzem, jó a társaság hangulata, és már nagyon ki vagyunk éhezve a sikerre. Dinamikus, hullámzó, kemény meccset várok - nyilatkozta a Naplónak Székely Tibor, aki elárulta: a korábban megsérült Kollega Krisztián állapota sokat javult, így Pavlitzky Balázs kivételével a keret mindegyik tagjára számíthat a szombati összecsapáson.

Győzelemre lenne most szükségük

Az őszi szezonban, pontosabban szeptember elején az FC Ajka egy pontot elrabolt a Kisvárda otthonából, az a meccs gól nélküli döntetlenre végződött. Most sikerre lenne szüksége a Veszprém megyei csapatnak. A sereghajtó ajkaiak jelenleg két ponttal vannak lemaradva a 15. helyen álló Soroksár mögött, a 13. Váccal és a 14. SZTK-val szemben pedig egy győzelemnyi a hátrányuk.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!