Sport

2016.05.16. 17:56

1. FCV-Nyírgyulaj: Döntetlen a derbin

Veszprém - Nem bírt egymással az NB I-es futsal felsőház ötödik és hatodik csapata. A közönség végig izgalmas küzdelmet láthatott.

Horváth Gábor

1. FCV-Nyírgyulaj 2:2 (1:1)
Veszprém, 400 néző. V.: Kovács, Wittner. 1. Futsal Club Veszprém: Sárdi – Finta, Tar, Gunther, Boromisza. Csere: Schmidmajer, Németh, Püspök, Vas, Bognár, Spandler. Edző: Madarász János. Nyírgyulaj: Kriston – Kondás, Siska, Nagy, Faragó. Csere: Pálvölgyi, Fekete, Kovács, Végső, Varga, Tóth, Szép, Lovas. Edző: Lovas Norbert.

A felsőházi rájátszás ötödik fordulójában a szintén két pontos Nyírgyulajt fogadta a Veszprém, amely eltiltás miatt kapitányát, Tatai Józsefet kénytelen volt nélkülözni.

Óvatos játékkal kezdtek a csapatok. A kapuk eleinte keveset forogtak veszélyben, a kemény belépő viszont sok akadt, a bírók következetesen engedték a harcias küzdelmet.

A 10. percben egy óriási vendéghiba után Bognár köszönte a gólpasszt, szépen lőtt a kapuba, 1:0.

A bakonyiak igyekeztek taktikusan futsalozni, lehetőségek ugyanakkor mindkét oldalon akadtak.

A 14. percben Pálvölgyi használt ki egyet, mellel vette át a labdát a hatoson és kapásból a jobb alsó sarokba helyezett, 1:1.

A Veszprém próbált lecsapni ellenfele hibáira, de ez a másik oldalra is igaz volt. Több veszélyes helyzet is kialakult a kapuk előtt, az eredmény azonban már nem változott a szünetig.

A második félidő elején Gunther megpattanó lövése akadt majdnem be a kapuba, majd Vas került helyzetbe. Jobban kezdtek a hazaiak. A másik oldal góllövési szándékait egy óriási kapufa jelezte.

Mindkét együttes szerezhetett volna újabb találatot, de az akciókba rendre hiba csúszott. A hajrához közeledve egyre többször veszélyeztetett a Nyírgyulaj. Sárdi mentett meg többször is csapatát a góltól.

Lehozta kapusát a vendégcsapat, amelynek próbálkozását siker koronázta.

A 35. percben Kondás szép mozdulattal emelt Sárdi kapujába, 1:2.

Valamivel kevesebb, mint négy perccel a vége előtt Kovács kapta meg második sárgáját, emberelőnybe került a bakonyi alakult.

A 38. percben egyenlített a Veszprém, Tar beadása Lovasról pattant a hálóba, 2:2.

Így kiegészültek a vendégek, nyílt volt a meccs. A hazaiak lehozták kapusukat, de több gól már nem esett.

 

Születésnapi pont a mesternek

Madarász János: - A játékkal nem volt gondom, a helyzetkihasználással inkább. Fogalmazhatok úgy is, születésnapomra kaptam egy pontot.

Lovas Norbert: - Jó meccset játszottunk. Azonos szinten van a két csapat. Igazságos eredmény született egy sok hibával tarkított küzdelemben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!