Sport

2016.07.06. 19:25

A legnehezebb ellenfelet már legyőzték - Madarász János a német-francia elődöntőről

A jól megérdemelt nyári pihenőjét töltő Madarász Jánost, az első osztályú veszprémi futsalcsapat trénerét kértük fel egy kis esélylatolgatásra a német-francia labdarúgó Eb-elődöntő kapcsán.

Bényi Kálmán

Előre leszögezem, hogy a Madi becenévre hallgató szakember hatalmas németfoci-drukker, kedvenc csapata a FC Bayern München, és válogatott szinten is a germánok számítanak nála favoritnak.

Mindezen információk tudatában kértem, hogy próbáljon elvonatkoztatni, és a szíve helyett az eszére hallgatva tekintsünk egy kicsit a jövőbe. Vázolja fel nekem, hogy szerinte melyik nemzet szimpatizánsai fognak örülni jobban a mai mérkőzés lefújásakor. A fiatal szakember a tőle megszokott vehemenciával kezdett bele mondandójába:

Madarász János a németekért szorít, és őket is várja a torna vasárnapi fináléjába
Fotó: Penovác Károly

- A németek a legnehezebb ellenfelükön már túl- léptek. Olaszország csapatára gondolok, őket még tétmeccsen nem sikerült legyőzniük. Most ez is meg van, és ez a történelmi siker akkora lökést adhat az amúgy is nagyon egységes gárdának, ami egészen az aranyéremig repítheti őket. A franciák a topcsapatok közé tartoznak, egyénileg nagyon jó játékosokból állnak, de csapatként nem egységesek, és ez hosszú távon megbosszulhatja magát - fogalmazott az 1. Futsal Club Veszprém szakvezetője.

Kérdésemre, hogy nem tart-e a hazai pálya adta esetleges előnyöktől, a 128 szoros válogatott futsalos töprengés nélkül elevenítette fel a 2014-es futball-vb elődöntőjét, ahol a házigazda brazilokat mészárolta le 7:1-re a Nationalelf. Hozzátette: ezen a szinten már nincs hazai vagy idegenbeli mérkőzés, itt vérprofi játékosok játszanak, akik minden körülmények közt hozzák a tőlük elvárt teljesítményt, és ezt most a gallok is meg fogják tapasztalni a saját bőrükön.

A jóslás végén Madi a tőle megszokottól kicsit eltérve búcsúzott: Hajrá, Németország, hajrá, Veszprém, hajrá, magyar futsal!

(A két válogatott összesen 27-szer mérkőzött meg egymással, ezeken hat döntetlen mellett 12 francia és 9 német siker született. A Németország-Franciaország elődöntőt Marseille-ben rendezik csütörtökön 21 órától, a játékvezető az olasz Nicola Rizzoli lesz.)

Címkék#EURO-2016

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!