Sport

2016.08.29. 14:42

Pénteken játsszák utolsó edzőmeccsüket

Balatonfüred - Tornagyőzelemmel hangolt a jövő héten rajtoló kézilabda NB I-re a Balatonfüredi KSE, amely ettől függetlenül nem lehet maradéktalanul optimista a jövőt illetően.

Horváth Gábor

Hibátlan mérleggel, három győzelemmel nyerte meg (ismét) az orosházi Üveg-Világ Tornát a Balatonfüredi KSE, amely a Telekom Veszprém juniorjait, az Eger, valamint a Vác csapatát verte meg a felkészülési eseményen.

A kupa nyitányán mindjárt Veszprém megyei találkozót rendeztek, a BKSE 27:26 arányban bizonyult jobbnak a megyeszékhely junior alakulatánál. A másnapi folytatásban Csoknyai István csapata az Egert 27:21-re győzte le, majd a vasárnapi döntőben a Vác volt az áldozat, biztos, nyolcgólos vezetés után végül 34:32-re nyertek a balatonfürediek. A torna gólkirálya Zdolik Bence lett. - Fontos állomása volt ez felkészülésünknek, jó meccseket játszottunk, amelyeken sikerült is nyernünk.

A Balatonfüredi KSE (balra Petrovski) a felkészülés hajrájába érkezett
Fotó: Penovác Károly

A teljesítményünk ugyanakkor kicsit hullámzó volt, próbálgattuk a fiatalokat is, de igyekeztünk azt a formációt előtérbe helyezni, amely majd a bajnokságban szerepel. A jövő héten már kezdünk, úgyhogy most már csak az utolsó simítások vannak hátra. Haladunk előre, de látjuk a hibákat is - nyilatkozta a Naplónak Csoknyai István.A Balatonfüredi KSE szakvezetője hangsúlyozta: a pályára lépők közül mindenki élt a bizonyítási lehetőséggel. Ez mindenképpen biztató, az viszont gondokat okozhat, hogy a keret fiatalabb és rutintalanabb, mint a tavalyi.

Csoknyai István megjegyezte, öten igazoltak el a kezdőcsapatból, komolyabb átalakuláson ment át az együttes, s ezt figyelembe kell venni az elvárásokat illetően.A BKSE utolsó nyári felkészülési meccsén, pénteken (16.30) a Tatabányát fogadja. A csapat ugyan egy bajnoki már lejátszott (előrehozott meccsen Veszprémben kapott ki), de az igazi rajt még hátravan, szeptember 10-én Gyöngyösön kezdenek a Csoknyai-fiúk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!