Sport

2016.10.11. 18:23

Kovács Tamás most maratoni második

Budapest - Hosszú ideig tartotta a lépést a későbbi győztessel Kovács Tamás, de az utolsó szakaszon lemaradt, így végül a második helyen ért célba az országos maratoni futóbajnokságon.

B. Virág Rita

A hétvégén rendezték meg a 31. Spar Budapest maratont, amely egyben az országos bajnokság is volt.A férfiaknál a londoni olimpikon, a Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club (VEDAC) sportolója, Kovács Tamás és a Riót megjárt Józsa Gábor diktálta az iramot. Utóbbi végül 2:22:36 óra alatt teljesítette a távot.

Kovács Tamás a dobogó második fokát foglalhatta el a nagyszerű 2:23:24-es időeredménnyel. Az idei Budapest maratonon egyébként részvételi rekord született, soha még ennyien nem vettek részt a viadalon, mint idén. Összesen 28 003 résztvevőt regisztráltak. Érdekesség, hogy mintegy 77 országból érkeztek futók, először jöttek Grúziából és Angolából is. Hazánkból mintegy 910 településről neveztek be a rangos eseményre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!