Sport

2016.10.14. 16:12

Pokoli ütközet lesz - A BKSE Svájcban lép holnap pályára

Balatonfüred - Jó hangulatban és formában készülődhetne a továbbjutásról döntő meccsre a Balatonfüredi KSE, ha nem történik nagy baj a keddi, Veszprém elleni bajnokin.

Horváth Gábor

A svájci Pfadi Winterthur otthonában lép pályára vasárnap a Balatonfüredi KSE a férfi kézilabda EHF-kupa selejtezőjében. A párharc első találkozóját a BKSE végig a kezében tartotta, irányította, s öt góllal, 28:23-ra nyerte meg úgy, hogy már kilenccel is vezetett.

Az egyre jobb formába lendülő Füred fesztelen hangulatban készülhetne a visz-szavágóra, ha a keddi, Veszprém elleni bajnokin nem sérült volna meg egyik alapembere, Zdolik Bence. Az átlövő hüvelykujja eltört, már meg is műtötték, több hetet kénytelen kihagyni.

Az első mérkőzés is óriási csatát hozott, de a fürediek (a labdával Győri Mátyás, mellette Debreczeni Dávid) uralták a játékot

Fotó: Penovác Károly

- Rendben volt a Veszprém elleni meccs, több fiatal, köztük NB I-es újonc is lehetőséget kapott, s élt is vele. Zdolik második félidőben történt sérülése miatt azonban a nyugodt találkozóból idegeskedés lett. Ez nem hiányzott nekünk - válaszolta lapunk érdeklődésére Csoknyai István.

A balatonfürediek szakvezetőjének ráadásul tovább növeli a gondjait, hogy Kancel Ottó, akire elsősorban védekezésben számítanak Füreden, részleges bokaszalag-szakadást szenvedett az egyik edzésen, négy hetet lesz kénytelen kihagyni. A balkezes átlövő, Mihail Petrovski influenzás lett, lehet, ő sem tud vasárnap pályára lépni.

- Elfogytak a belső embereink, támadásban lopnunk kell majd a perceket, hiszen muszáj lesz pihentetni. A legfontosabb azonban továbbra is az, hogy a védekezésünk és a kapusteljesítményünk rendben legyen, valamint az, hogy megakadályozzuk a hazaiak kontráit. Ha ezek megvannak, szerintem szerzünk annyi gólt, amennyi elegendő a továbbjutáshoz. Ehhez persze aktívabbnak kell lennünk beállóban és szélen - fogalmazott Csoknyai István, aki hangsúlyozta: a csapat egységes és elszántan várja az ütközetet, amely a hazai meccshez hasonlóan pokoli küzdelem lesz.

- Mindent megteszünk a továbbjutás érdekében! - tette hozzá a szakember.

 

Hosszú buszozás vár a csapatra

A balatonfürediek szombaton utaznak Svájcba, a Zürichtől nem messze, északkeletre elhelyezkedő Winterthurba. A hosszú buszozás után, 18 órától edz a csapat a helyszínen. Másnap egy taktikai megbeszélés van a programban, a mérkőzés pedig 17 órakor kezdődik. A továbbjutóra még egy selejtező vár a csoportkör előtt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!