Sport

2016.10.09. 18:42

Szétbombázták a svájci falat, de van hiányérzet

Balatonfüred – A hajrá bosszantó volt, de a Balatonfüredi KSE lépett egyet a továbbjutás felé a férfi kézilabda EHF-kupában.

Horváth Gábor

BKSE-Pfadi

28:23 (15:12)

Balatonfüred, 450 néző. V.: Bolic, Hurich (osztrákok). Balatonfüredi KSE: FAZEKAS 1 – Gábori 1, Kemény, Debreczeni, Gerdán, ZDOLIK 5, Varsandán 2 (1). Csere: Rózsavölgyi (kapus), GYŐRI 10, KASPAREK 6. Petrovski 1, Kancel, Semenov 2, Németh. Edző: Csoknyai István.

Pfadi Winterthur: Schulz – TYNOWSKI 3, Vernier 1, Maros 1, GAVRANOVIC 4, SIDOROWIZ 9, Hess 2. Csere: Vaskevicius (kapus) Freivogel 1, Lier 2 (2), Jud, Svajlen. Edző: Goran Cvetkovic.

Kiállítások: 10, ill. 8 perc.

Hétméteresek: 2/1, ill. 2/2.

 

Érdekes párharc elé nézett az EHF-kupa selejtezőjében a balatonfüredi csapat, amely a jó nevű, remek formában lévő svájci Pfadival nézett farkasszemet. Először hazai pályán.

Svájci támadással és Fazekas-védéssel indult a meccs, a másik oldalon Győri küldte el egy gyönyörű csellel a védőket. Fantasztikusan kezdett a BKSE, Győri duplázott, majd Zdolik talált be, miközben a vendégek közel hat percig nem tudták feltörni a hazai védelmet. Ekkor büntetőből szépítettek, 3:1.

Ez azonban nem lassította le a Füredet, amely a 12. percben 6:1-re vezetett. A svájciak, akiknek ekkor még nem volt akciógóljuk, időt kértek. Sikerült is szépíteniük, rövid idő alatt három góllal jöttek közelebb.

Kezdett magára találni a Winterthur, ráadásul Varsandán elhibázta második hetesét, gyorsan olvadt az előnyt, a 16. percben 7:6 állt az eredményjelző. Petrovski és Győri talált be, ráadásul Gavranovic két percet kapott. Fazekas szép védés után az üres svájci kapuba ívelt, ismét négy gól volt a különbség.

Hullámzott a játék, két gyors találattal válaszolt a Pfadi. A 25. percben 12:10 volt az állás. Kasparek emberhátrányban talált be, de alig-alig sikerült kivédekeznie támadást a Fürednek, tapadtak a vendégek, 13:12. A félidő hajrája azonban a hazaiaké volt, három góllal vezetett a BKSE a szünetben.

Győri villant a második játékrész elején, Fazekas pedig megint remekül avatkozott játékba. Zdolik találatával ötre növekedett a különbség a két együttes között, 17:12.

A 27. percben Győri megszerezte a nyolcadik gólját, 19:13-ra vezettek a Balaton-partiak. A hazaiak remekül lőtték át a svájci falat, s igyekeztek a védekezést is hatékonyabban összefogni. Úgy tűnt sikerrel: hétre nőtt az előnyük, 20:13.

Kasparek lendült bele, a másik oldalon pedig Sidorowiz szórta a gólokat. Ekkor már a litván Vaskevicius állt a Pfadi kapujában, érdekesség, a hálóőr annak idején Dunaújvárosban a balatonfürediek jelenlegi ügyvezetőjének, Bene Tamásnak a csapattársa volt, a 43 éves kapus szép védésekkel kezdett.

Kancel kiállítása után Lier hozta közelebb büntetőből övéit, 44. perc: 22:17. Zdolikon volt a sor, hogy bekapcsolódjon a hazai gólgyártásba, az átlövő duplázott, majd Győri órási bombával szerezte meg tizedik találatát, 47. perc: 25:18.

Óriási tűzzel játszott a Füred, a svájciak kezdtek megroppanni a hazai bombák, szigorú védekezés és jó kapusteljesítmény súlya alatt. A BKSE 27:18-nál támadhatott a tíz gólos előnyért, de Vaskevicius védte Zdolik próbálkozását.

Tíz perccel a vége előtt Fazekast kellett sérülés miatt lecserélni. Ez megzavarta a hazaiakat, a Pfadi hat találatra zárkózott, 55. perc: 28:22. A pályára visszatérő Fazekas bravúrja nagyon kellett. A hajrában azonban nem tudott elég hatékonyan támadni és lőni a BKSE, ami nagyarányú győzelmébe került. Persze hasonló teljesítménnyel a jövő heti visszavágón az öt gólos előny is elég lehet a továbbjutáshoz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!