Sport

2016.10.07. 09:15

Telekom Veszprém: Irány a plocki pokol!

Veszprém - Senki ne gondolja, hogy a lengyel Wisla Plock otthonában biztosra mehet a Telekom Veszprém férfi kézilabda együttese. Az ősz egyik legkeményebb csatája vár a magyar bajnokra Lengyelországban.

B. Virág Rita

Mindenkinek éberen él az emlékezetében az a bizonyos tavalyi, Wisla Plock elleni ütközet, ahol nyerő állásból a Veszprém 27:27-es döntetlent ért el, és ez Carlos Ortega vezetőedző állásába került. Ha másért nem is, de a tavalyi történések miatt sem árt az óvatosság.

Ha az idei szezont vesszük górcső alá, akkor megállapíthatjuk, hogy a Wisla Plock eddig a papírforma szerint szerepel a BL-ben, hiszen előbb hazai pályán 28:23-ra kikapott a Barcelonától, majd Párizsban is elvérzett 33:30-ra. Ezek azonban pusztán statisztikai adatok. Érdemes ugyanis a számok mögé tekinteni. Mindenképpen figyelemre méltó, hogy Párizsban például 30 gólt szereztek a lengyelek, és tulajdonképpen végig partiban voltak a PSG-vel, csupán az utolsó öt percben tudták a maguk javára fordítani Karabaticék a találkozót.

Fotó: Penovác Károly

A két eddigi vereség azonban megtévesztő, a Plock ugyanis rendkívül veszélyes gárda.A lengyelekről érdemes megjegyezni, hogy a nyáron alaposan kicserélődött és megerősödött a csapatuk. Távozott a vezetőedző, a spanyol Manolo Cadenas, akit hazai szakember váltott a kispadon, bizonyos Piotr Przybecki. Remek igazolásnak tűnik, a Celjéből érkező Ivic, vagy a Portoból leigazolt Duarte is. A Telekom Veszprém vezetőedzője, Javier Sabate is úgy vélekedett, a szezon egyik legnehezebb csatája vár rájuk a lengyeleknél.

Szerinte, jóval erősebb a Plock, mint tavaly volt. Arra hívta fel a figyelmet, hogy sok magas, és képzett játékossal rendelkeznek, emellett a védelmük az egyik legjobb a BL-mezőnyben. Sabate mester szerint tanítványainak különösen jól kell teljesíteni ahhoz, hogy pontokkal térjenek haza.A találkozó szombaton 16 órakor kezdődik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!