Sport

2016.11.14. 19:23

1. FCV: ez izzasztó volt!

Veszprém – Ezúttal nem simázta le ellenfelét hazai pályán az 1. FC Veszprém, amely igen izgalmas meccset játszott hétfőn a futsal NB I-ben.

Horváth Gábor

1. FC Veszprém–Nyírgyulaj 2:1 (1:0)

Március 15. úti sportcsarnok, 800 néző. Vezette: Farkas (Kovács G., Tihanyi).

Veszprém: Schmidmajer – Bognár, Tatai, Boromisza G., Gulyás. Csere: Finta, Füzy, Püspök, Tar, Fehér, Hoffer. Vezetőedző: Madarász János.

Nyírgyulaj: Pallai – Angyalos, Sánta, Siska, Nagy I. Csere: Tóth, Szép, Varga, Orosz, Szabó, Faragó, Gömze, Végső, Pálvölgyi. Vezetőedző: Lovas Norbert.

A Veszprém esélyeshez méltóan igyekezett nyomás alá helyezni ellenfelét, először, egy kontra után, mégis a vendégek kerültek nagy helyzetbe. A Nyírgyulaj jól állt a lábán, látszott, hogy felkészült a meccsre, taktikusan, fegyelmezetten játszott, a hazaiak nem is nagyon tudtak komoly lehetőséget kialakítani.

Az 1. FCV azonban türelmes volt és ez meg is hozta a gyümölcsét, a 13. percben egy remek szabadrúgás variáció végén Finta Péter bombázott a hálóba, 1:0.

A vendégek majdnem azonnal válaszoltak, Schmidmajer azonban szépen védett. Nem sokkal később Tar mentett óriásit saját kapuja előtt, egy gólos hazai előnnyel vonultak pihenőre a csapatok.

A második félidő elején Tatai lőtt mellé nagy helyzetben, de a következőnél már nem hibázott.

A 22. percben hiába üldözték a védők a hatoson belül, szépen húzogatott, majd pörgetett a kapuba Pallag felett, 2:0.

Próbálkozott a Nyírgyulaj, de nem sok erő, elképzelés volt támadásaiban. A Veszprém a hibára, az alkalomra várt és meg is volt a lehetősége az előny növelésér, de Boromisza Gábor elhibázta a nagy helyzetet. Nem sokkal később Tar maradt le alig Tatai passzáról, majd megint Boromisza G. előtt adódott lehetőség.

A 32. percben némileg váratlanul szépítettek a vendégek, egy szabadrúgás után Siska kanalazott a kapuba, 1:2.

A Nyírgyulaj vérszemet is kapott, nem sokkal később óriási helyzetet hagyott ki. Nagyon izgalmas volt a hajrá, a hazaiak előtt több lehetőség is adódott, Pallai jól védett és az utolsó másodpercig nyílt volt a csata.

Dicséret illeti mindkét csapatot, a vendégek fegyelmezetten, jól küzdöttek, a hazaiak is összeszorították a fogukat, ha kellett és begyűjtötték a pontokat.

Madarász János: - Ilyen meccsre számítottam. Igazából kontrollánli tudtuk a játékot, egészen addig, amíg néhány külső körülmény fel nem korbácsolta játékosaim idegeit. Ha a kapu előtt határozottabbak vagyunk, könnyebb lett volna.

Lovas Norbert: - Próbáltuk megnehezíteni a veszprémiek dolgát. Elkerülhető gólokat kaptunk és ezúttal is komoly probléma volt a helyzetkihasználásunkkal. Az utolsó pillanatokban nem koncentráltunk. Egyenrangú partnerek voltunk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!