Sport

2016.11.04. 16:55

Tizenkilenc érem a termés - Harmadik helyezést ért el a VÚK a régiós verseny összetettjében

Három arany-, hét ezüst-, kilenc bronzéremmel zárt a Veszprémi Úszó Klub a régiós versenyen.

Heffler Péter

Az elmúlt hétvégén rendezték az úszók közép-du-nántúli régiós megmérettetését Dunaújvárosban, ahol a Veszprémi Úszó Klub tizenhét fiatallal képviselte megyénket tizenhárom egyesület közel százhetven versenyzője között. Czaunné Kőrösi Edina, Limpergerné Czigler Anna, Vallainé Klespitz Erika, Hudi Zsanett és Balogh János tanítványai igen jól tempóztak a versenyen, hiszen húsz érmet szorgoskodtak össze, és az összetett pontverseny harmadik helyén végeztek.

Három aranyérem mellett hét ezüstöt és kilenc bronzot gyűjtöttek a Veszprémi Úszó Klub versenyzői Dunaújvárosban
Fotó: VÚK

Bánó Viktória 400 méter gyorson és 200 m háton csapott be elsőként, akárcsak Hegyháti Zoé 400 m gyor-son. Ezüstéremnek örülhetett Nagy Boglárka szintén 400 m gyorson, Bánó Viktória 200 m mellen, Hegyháti Zoé 200 m mellen, Hegyháti Csenge 200 m háton, Páll Sebestyén 400 m gyorson és 400 m vegyesen, valamint a 4x50 méteres mix vegyes váltó (Pintér Ádám, Minyó Ádám,
Mészáros Viktória, Hegyháti Csenge) is.

Bronzérmet szerzett még Hegyháti Csenge 400 m gyorson, ugyanebben a versenyszámban Nyiri Villő és Kertész Márk, aki 200 m mellen is a dobogó harmadik fokára állhatott fel. Nagy Boglárka 200 m mellen nyúlt be harmadikként, akárcsak Gombás Médea, aki Hegyháti Zoéval és Bajai Alexandrával egyetemben 200 m háton is szerzett egy-egy bronzot. A 4x50 méteres mix vegyes váltó pedig Bajai Alexandra, Kertész Márk, Bánó Viktória, Nyiri Villő összeállításban tett még egy harmadik helyezést a VÚK-közösbe.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!