Sport

2016.12.29. 18:53

Simán vertük Szlovákiát

Érd, Veszprém - Magabiztosan jutott a döntőbe a magyar férfi kézilabda-válogatott a Provident Karácsony Kupa felkészülési viadalon.

Horváth Gábor

A 2017-es világbajnokság előtti első felkészülési mérkőzésére készült a magyar férfi kézilabda-válogatott, amely érdi Provident Karácsony Kupa első napján Szlovákiával találkozott.

A mieinknél nem lehetett ott a betegséggel bajlódó Győri Mátyás (Balatonfüredi KSE), de így sem hiányzott BKSE-játékos, Fazekas Nándor ráadásul a kezdőcsapatban kapott helyet.

A Telekom Veszprémből Iváncsik Gergő, Ancsin Gábor és Ligetvári Patrik volt a pályán már az első dudaszónál.

Ancsin Gábor kézilabda Provident Karácsony Kupa Magyarország-Szlovákia mérkőzésén MTI-fotó: Szigetváry Zsolt

A Csurgói KK kapusa, Bartucz László kisebb sérülést szenvedett, helyére saját klubcsapatának játékosát, a veszprémi Borbély Ádámot hívta be Javier Sabate szövetségi-kapitány. Ami a szlovákokat illeti, érdekesség, hogy jelenlegi keretük jelentős része magyar csapatban kézilabdázik. A vendégjátékosok között olyan régi ismerősöket köszönthettünk, mint Richard Stochl, Teodor Paul, vagy Radoslav Antl.

A két együttes közötti különbség gyorsan megmutatkozott, a mieink állva hagyták (4:0, 5:1) az edzőpartnert, amely csak lassan éledt. Abból a szempontból hiába, hogy nemzeti együttesünk tartotta az előnyt, Szlovákia nem került egyenlítés közelbe. Az első félidő után 17:13 állt az eredményjelzőn.

A második játékrész elején mínusz hatról zárkóztak fel 19:16-ra a játékukat felgyorsító szlovákok. Nem sokkal később már csak kettővel vezettünk, ekkor nem volt elég fegyelmezett a védekezésünk.

A folytatásban viszont összekapta magát a magyar csapat, amely fokozatosan, határozottan, néha ötletes és szép játékkal növelte előnyét. A mieink tíz góllal is vezettek (33:23), végül kilenccel nyertek.

A felkészülési kupa döntőjét ma Csehországgal játssza együttesünk.

Császár: hat, Bánhidi és Lékai: öt gól

Eredmény: Magyarország-Szlovákia 35:26 (17:13). Érd. Magyarország: Fazekas, Mikler, Császár 6 (3), Bánhidi 5, Lékai 5, Bodó 4, Ancsin 3, Iváncsik G. 3, Juhász 3, Szöllősi Sz. 2, Jamali 2, Zubai 1, Gulyás 1. A szlovákok legjobb góllövői: Volentic 6 (4), Urban, Duris, Briatka és Cigan 3-3.

A felkészülési torna másik csütörtöki mérkőzésén: Csehország-Bahrein 28:23 (16:12). A mai program, 14.00: Bahrein-Szlovákia. 16.00: Csehország-Magyarország.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!