Sport

2016.12.29. 10:19

Zsóka újra tarolt

Ajka, Újvidék - Hogyan lehet Európa-bajnoki címből néhány hónap alatt duplázni? A kilenc éves ajkai sakkozó most megmutatta.

Horváth Gábor

Gaál Zsóka első helyen végzett az Újvidéken rendezett rapid (a játékosoknak 15-15 perc áll rendelkezésükre) sakk Európa-bajnokságon a lányok U-10-es korosztályában.

Az ajkai hölgy ezúttal is jórészt idősebbek ellen küzdött, de ez nem zavarta, harmadik kiemeltként meggyőző teljesítménnyel szerzett aranyérmet és Európa-bajnoki címet. Idén már a másodikat, hiszen a Tapolca VSE játékosa nemrég a klasszikus időbeosztású kontinenstornán, amelynek Prága adott otthont, is győzedelmeskedett.

Gaál Zsóka idén már a második Eb-címét szerezte
Fotó: Gaál Renáta

Zsóka az újvidéki versenyen kilencből nyolc pontot szerzett és 1,5 egységgel előzte meg a második helyezett orosz ellenfelét. Az Ajkai Borsos Miklós Általános Iskola tanulója kilenc éves, a mezőnyt pedig jelentős részt tíz esztendős versenyzők alkották.

A viadalon két tapolcai sakkozó vett még részt, a számukra elsősorban a tapasztalatszerzésről szóló versenyen Horváth Barnabás (U-8) és Kötéljártó Áron (U-10) a középmezőnyben végzett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!