Sport

2017.01.30. 16:45

Az exveszprémi Kiril Lazarov a gólkirály

A korábban Veszprémben kézilabdázó Kiril Lazarov lett a franciaországi férfi kézilabda-világbajnokság gólkirálya. Kihirdették az álomcsapatot is.

B. Virág Rita

A macedón csapat jobb- átlövője, a Barcelona sztárja, Kiril Lazarov mindent megtett hazája válogatottjáért, ötven góljával megérdemelten lett a torna gólkirálya. A magyarok közül Császár Gábor volt a legeredményesebb, aki összesen 38 találatot jegyzett. Az irányító az előkelő negyedik helyen zárt a legtöbb hetest értékesítő játékosok között is, 22 lehetőségből 18-szor ért el gólt.

A szervezők a torna végeztével kihirdették az álomcsapatot is, ahol nagy francia és norvég fölény a jellemző.A legjobb kapusnak a döntőben is kiemelkedőt mutató francia Vincent Gerardot választották meg. A jobb szélre a norvég Kristian Björnsen került, a jobbátlövők közül a PSG kiválóságát, Nedim Remilit emelték ki. A legjobb irányító a horvátok játékosa, Domagoj Duvnjak lett.

Az álomcsapat beállója a szintén korábban Veszprémben is szereplő, norvég Bjarte Myrhol lett. A balátlövők közül a szintén norvég Sander Sagosen került be a legjobb hetesbe, a bal szélre pedig a szakértők a svéd Jerry Tollbringet tették.A torna MVP-jének a PSG klasszisát, Nikola Karabaticot választották meg.

Fontos még megjegyezni, hogy a magyar Juhász Ádám holtversenyben az első helyen végzett a labdaszerzés kategóriában, hét meccsen nyolc labdát csent el az ellenfelektől. Ugyanitt Harsányi Gergely ötödik lett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!