Hangverseny Tapolcán

2024.05.13. 16:00

Éneklő Ifjúság három kórussal

Három kórus részvétele mellett rendezték meg az Éneklő Ifjúság hangversenyt Tapolcán a Tamási Áron Művelődési Központban.

Szijártó János

A Bárdos Lajos Gyermekkar Király Eszter karnagy vezetésével arany diploma minősítést szerzett és az Év Kórusa címet kapta meg az Éneklő Ifjúság tapolcai hangversenyén

Forrás: szervezők

A Tapolcai Bárdos Lajos Általános Iskolából a Kicsinyek Kórusa Sellyei-Cseh Ágnes, a Bárdos Lajos Gyermekkar Király Eszter, a Tapolcai Vegyeskar pedig Haga Kálmán vezetésével lépett a színpadra. Az első két kórus minősítést is kért, a tavaly ősszel megalakult Tapolcai Vegyeskar viszont csak bemutatkozott a szakértőkből álló zsűri előtt. Az elhangzott produkciókat Kerekesné Pytel Anna, a Magyar Kórusok, Zenekarok és Népzenei Együttesek Szövetsége – KÓTA Ifjúsági Bizottságának tagja, Petheő Balázsné, az Ajkai Pedagógus Női Kar karnagya, KÓTA-megbízott, valamint Nagyné Nyári Ágnes, a Veszprém Vármegyei Éneklő Ifjúság szervezője értékelte. Eszerint a Kicsinyek Kórusa arany minősítést szerzett, a Bárdos Lajos Gyermekkar aranydiploma minősítést és az Év Kórusa címet kapta.

A Kicsinyek kórusa Sellyei-Cseh Ágnes karnagy vezetésével arany minősítést szerzett
A Kicsinyek Kórusa Sellyei-Cseh Ágnes karnagy vezetésével arany minősítést szerzett
Forrás: szervezők

A KÓTA minősítő rendszere jó lehetőség és fontos visszajelzés az együttesek számára a kórusélet elismert képviselőitől. Ezúttal a tapolcai Bárdos-iskola két kórusa és karnagya részesült szép elismerésben, amellyel egyben az intézmény névadója előtt is tisztelegtek, hiszen az Éneklő Ifjúság mozgalmat Bárdos Lajos zeneszerző alapította. Az Éneklő Ifjúság tapolcai hangversenyét Sellyei-Cseh Ágnes szervezte meg. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában