Parkolók önerőből

2024.05.23. 19:00

Példaértékű történet Balatonfüreden: kezükbe vették a sorsukat

Zömében önkormányzati területen parkolókat hoztak létre, amelyhez ráadásul hosszú lejárót is kialakítottak a lakók Balatonfüreden, az Esterházy-kastély szomszédságában lévő Liliom utca 4 szám alatt. Történetük jó példa arra, hogy lehet látványos eredményeket elérni úgy is, ha egy közösség kezébe veszi a sorsát, kifizeti a költségeket, ahogy ők is tették.

Kovács Erika

Pethes Pál közös képviselő irányításával főként önkormányzati, valamint az épülethez tartozó kisebb területen alakították ki a 27 parkolóhelyet, ugyanis ennyi lakás található az épületben. 

Pethes Pál közös képviselő vezetésével kezükbe vették a sorsukat a lakók Balatonfüreden, a Liliom utca 4. szám alatt
Fotó: Kovács Erika/Napló

A parkolóhoz osztatlan közös tulajdonban lévő területen lejáratot is építettek, amelyre az utcáról távirányítású ajtón lehet ráhajtani. Így ezentúl már nem parkolnak az autók a környéken, illetve a kertben, mely felszabadult a járművek alól, mely ezentúl teljes egészében a lakók, illetve a házban élő 16 gyermek kényelmét szolgálja, akik most már nyugodtan és biztonságban játszhatnak a parknak is beillő gyönyörű kertben, a fák alatt, a növények, virágok között. 

Mindemellett a közös képviselő arról is gondoskodott, hogy rendbe tegyék a ház mellett lévő impozáns Tavasz elnevezésű, szép, mészkőből kifaragott szobrot is, mely Sóváry János (1895-1966) szobrászművész alkotása, és nemcsak a helyszín ékessége, hanem a környék büszkesége is, ugyanis kecsességével, finomságával harmonikusan illeszkedik Balatonfüred eleganciájához. A szobrot megtisztították, amelyhez Pethes Pál külön táblát is elhelyezett, a műalkotás környezetét pedig rendbetették. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában