Kerékpártúra

2024.05.23. 18:00

Ötödször is megkerülték a türrösök a Balatont

A pápai Türr István Gimnázium lelkes csapata Kéthely György vezetésével balatoni kerékpártúrát szervezett. Az iskola tanárai, diákjai, szüleik és külsős érdeklődők három nap alatt teljesítették a 212 kilométeres távot.

Haraszti Gábor

A türrösök idén is folytatták a hagyományt, és immár ötödször kerülték meg hazánk legnagyobb tavát. Kéthely György túraszervező felhívására 23-an jelentkeztek.

212 kilométert tekert a türrös csapat Fotó: iskola

– A csomagjaink és a tartalék kerékpárok szállítását a pápai tankerület által biztosított kisbusszal valósítottuk meg. Az első, 46 kilométeres szakaszt könnyedén teljesítettük. Útközben megálltunk a Szépkilátó alatt Balatongyörökön, megtekintettük a szigligeti hajókikötőt, majd Badacsonyban ebédeltünk. Az éjszakát a révfülöpi Hullám Ifjúsági Szállóban töltöttük – mesélte a túraszervező. – Másnap már egy 85 kilométeres szakasz várt ránk, Révfülöpről indultunk, Csopakon tartottunk egy rövid pihenőt, majd tapostunk tovább Balatonfűzfő felé. A harmadik napon a déli partszakasz teljesen sík útjain kellett eljutnunk Keszthelyre. Megpihentünk Szántódon, megnéztük a balatonboglári Xantus János-gömbkilátót, folyamatosan tekertünk, hogy a vonat indulásáig Keszthelyre érjünk. A jó időnek, csapatunk kitartásának és a terület földrajzi adottságainak köszönhetően akadálymentesen tudtuk teljesíteni ezt a közel 80 kilométeres távot. Este fáradtan, de jó hangulatban érkeztünk meg a pápai vasútállomásra – tájékoztatott Kéthely György, aki bízik benne, hogy a Balaton megkerülése az elkövetkező években is türrös hagyomány marad.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!