Sport

2017.01.24. 18:30

Esélyünk sem volt ellenük

Albertville, Veszprém - Hiába harcoltunk 60 percen át, szikrányi esélyünk sem volt Norvégia ellen kedden a franciaországi kézilabda-világbajnokság negyeddöntőjében.

Horváth Gábor

A magyar és a norvég válogatott is nagy siker küszöbén állt, együttesünk 20 éve, ellenfelünk pedig még soha nem jutott világbajnokságon négy közé.

A torna egyik nagy meglepetését szolgáltattuk, amikor kiejtettük a dánokat a nyolcaddöntőben. Az eredmény a Macedóniát legyőző Norvégiát is meglepte (vetélytársunk egyértelműen északi rangadóra számított), ám annyira nem, hogy zavarba jöjjön a meccsen.

A klasszisok nélküli, ám kiváló játékosok alkotta Norvégia azzal a taktikával játszott, amelyre mindenki számított. Hiába tudtuk azonban, hogy Myrholék villámgyorsan támadnak majd, képtelenek voltunk őket megállítani, vagy akár megfékezni. Gyorsan lett 5:1 az állás, ők alig hibáztak, mi viszont lassan, körülményesen kézilabdáztunk. És a különbség csak nőtt, Sabate mester a 7. percben 6:1-nél kért időt.

 

Császár szépített hetesből, ám nem változott a játék képe, 12. perc: 8:3. Juhász betalált és kiállítást harcolt ki, de a norvégokat ez kicsit sem zavarta meg, 17. perc: 11:4. A folytatásban felcsillant némi remény, Bodó és Harsányi találatai után ellenfelünk időt kért. Bánhidi jól szállt be a padról, négy gólra zárkóztunk, 12:8. Míg támadásban feljavultunk, a védekezésünk továbbra is szellős volt. A hajrát ráadásul alaposan elrontottuk és mínusz héttel mentünk szünetre.

A második félidő sem hozott változást, 37. perc: 23:14. Kettős emberlőnyben sem tudtunk betalálni, óriási volt a különbség a két együttes között. Hiába tettünk erőfeszítéseket a felzárkózásra, szélről rendre hibáztunk, tízre nőtt a különbség, 45. perc: 26:16.

A folytatás és a meccs egyetlen magyar pozitívuma volt, hogy végig harcoltunk és ennek az eredménye, hogy Császár vezérletével sikerült valamelyest kozmetikázni az eredményen.

Kár, hogy aki látta a mérkőzést tudja, hogy a 31:28 nem reális eredmény, ma körülbelül tíz találat volt a két csapat között.

Eredmény: Norvégia-Magyarország 31:28 (17:10). V.: Geipel, Helbig (németek). Norvégia: Christensen, Bergerud (kapusok), Sagosen 5, Hykkerud 1, Myrhol 4, Tonnesen 5, Jondal 3, Björnsen 4, OSullivan 1, Tangen 1, Johannessen 1, Hansen 6. Szövetségi kapitány: Christian Berge. Magyarország: Mikler, Fazekas (kapusok), Balogh, Schuch, Császár 11, Harsányi 3, Ligetvári, Nagy 1, Jamali, Zubai, Bánhidi 6, Szöllősi, Juhász 1, Ancsin, Bodó 5, Lékai 1. Szövetségi kap.: Javier Sabate.

képalá:

A magyar válogatott (a képen Ancsin Gábor) sokat hibázott, támadásban és védekezésben is bőven elmaradt vetélytársától

Fotó: www.francehandball2017.com

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!