Sport

2017.01.01. 16:59

Kézi válogatott: egyetlen balszélsővel utazunk

Veszprém – Kihirdette a franciországi világbajnokságra utazó keretét Javier Sabate, a magyar férfi kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya.

B. Virág Rita

A 18 fős keretben nyolc veszprémi és egy balatonfüredi játékos kapott helyet. A kapusoknál Mikler Roland és Fazekas Nándor kap majd lehetőséget. Jobbszélen Gulyás Péter és Harsányi Gergely bizonyíthat. A jobbátlövőknél Nagy László, Ancsin Gábor és Balogh Zsolt szerepel a listán.

Három irányítóval indulunk Franciaországba: Lékai Mátéval, Császár Gáborral és Juhász Ádámmal. A beállósoknál Schuch Timuzsin, Szöllősi Szabolcs és Bánhidi Bence mellett tette le voksát a kapitány. A balátlövők közül Iman Jamali, Bodó Richárd és Ligetvári Patrik utazhat. Iváncsik Gergő pedig az egyedüli balszélső lesz.

A válogatott az Európa-bajnok németekkel, Chilével, Horvátországgal, Szaúd-Arábiával és Fehéroroszországgal került egy csoportba a vébén.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!