Sport

2017.03.05. 16:22

Folytatta menetelését a VLS Veszprém

Veszprém – Folytatta tavaszi menetelését a veszprémi labdarúgócsapat, a Gyirmót II ellen is majdnem minden stimmelt, csak egy jó széria szakadt meg.

Horváth Gábor

VLS Veszprém-Gyirmót II

3:1 (2:0)

Veszprém, 100 néző. V.: Lapath. VLS Veszprém: Hársfalvi – Krebsz, Felber, Dobsa, Gunther (Burcsik) – Bene (Márkus), Simon (Gulyás), Kocsis, Kókány – Bognár, Büki. Edző: Orbán Tamás. Gyirmót FC Győr II: Rusák – Nagy, Lengyel, Aranyos, Szegi (Horváth) – Veres M., Dávid, Veres Sz., Szalánszki – Máté, Tóth. Edző: Nagy László.

Remekül, két szép sikerrel kezdte a tavaszi idényt a bennmaradásért harcoló VLS Veszprém, amely idén először léphetett pályára saját pályáján, az egyetemi stadionban.

Szemerkélő esőben indult útjára a labda, amely elég gyorsan bekerült a vendégek hálójába.

A 10. percben Benét rántották vissza a 16-oson belül, a megítélt büntetőt Büki a kapu bal oldalába helyezte, 1:0.

A 15. percben Hársfalvinak kellett nagyot védenie egy átlövés után, az ezt követő szögletnél viszont rosszul mozdult ki kapujából, nehezen, de tisztáztak a bakonyi védők. A másik oldalon Bene majdnem az alapvonalról próbálkozott a kapuba juttatni a játékszert, s nem is volt veszélytelen a szituáció.

A 25. percben jobb oldali szabadrúgás Dobsát találta üresen a hosszú oldalon, a hazaiak védője szépen fejelte vissza a labdát a kapu bal oldalába, 2:0.

Bene Zsombor (középen) szerezte a Veszprém harmadik találatát

Fotó: Penovác Károly

Nem sokkal később nagy gyirmóti lehetőség maradt ki, gyors akció végén nem sokkal tévesztettek célt a vendégek. Bene csapott le egy rossz hazagurításra, azonban Rusák jól zárta a szöget.

A félidő végén Büki és Kocsis próbálkozott lövéssel, Kókányt pedig felvágták a 16-oson belül, a játékvezető azonban kifelé mutatott szabadot.

A második játékrész elejét megnyomta a Gyirmót II, amely Máté révén veszélyeztetett, majd egy levágódó labda alig pördült el a hazai kapu mellett.

Az 53. percben Dobsa szabadrúgását védte vetődve Rusák.

Az 56. percben nagyot hibázott a vendégvédelem, a bal oldalon kibújó Bene pedig köszönte az elengedett labdát, közelről nem hibázott, 3:0.

Ezzel nagyjából el is dőlt a meccs, a Gyirmót II a szépítésért harcolt, de nem igazán tudott veszélyt jelenteni a hazai kapura. A bakonyiak szépen kontráztak, az akciókba azonban hiba csúszott, nem nőtt tovább a különbség.

A hajrában aztán összejött a becsületgól a vendégeknek.

Hársfalvi óriásit védett, de nem sokkal később már ő is tehetetlen volt, Tóth Norbert senkitől sem zavartatva öt méterről a felső léc alá bombázott, 81. perc: 3:1.

Teljesen megérdemelten nyert a Veszprém, amely idén inkább kelti egy élcsapat benyomását, mint egy kiesés ellen harcoló alakulatét. A hazaiak végig a kezükben tartották a meccset. A bakonyi csapat harmadik tavaszi találkozóján harmadik sikerét aratta, szerzett gólok száma tíz, a kapott találatoké pedig most változott nulláról egyre.

 

Orbán Tamás: - Lassan el kell higgyük, hogy ebben az osztályban van a helyünk. A 3:0-ás vezetés kicsit kényelmessé tett minket, kár a kapott gólért. Összességében remek játékvezetés mellett biztosan nyertünk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!