Sport

2017.03.19. 17:49

Veszprémi KKFT: Az ötödiket is legyőzték

Veszprém – Hektikus, hullámzó játékkal is újra győzelmet ünnepelhetett a Veszprémi KKFT a férfi kézilabda NB I/B-ben és ezzel már tizedik a tabellán a Pásztor-csapat.

B. Virág Rita

VKKFT-Százhalombatta 23:20 (9:11)

Veszprém, 100 néző. V.: Natkay, Szalai. Veszprémi KKFT: Andorka – Szmetán 2, Szobol 7 (1), Éles B. 3 (1), Vasvári G., Márton 7 (2), Hári. Csere: Szász (kapus), Füleki 1, Márkus 1, Kovács Gy. 1, Tóth M., Vasvári Á. 1., Tarlósi. Edző: Pásztor István.
Kiállítások: 14, ill. 10 perc.
Hétméteresek: 6/4, ill., 5/4.

Bár Mártonnak és Szobolnak köszönhetően villámrajtot vett a házigazda (10. perc: 5:2), ezután hét percig képtelen volt a rivális kapujába találni, amely ki is használta a bizonytalanságot és a 17. percre egyenlített (5:5). Újabb négy percig egyik alakulat sem tudott gólt elérni, rengeteg volt a hiba mindkét oldalon, végül a százhalombattaiak törték meg a kínosra elhúzódó csendet (21. perc: 5:6). Márton gólja kellett, mint egy falat kenyér, de sajnos rögtön érkezett a Batta válasza. Andorka és a védelem jól tette a dolgát, elől viszont igencsak akadozott a gépezet, így a vendégek 11:9-re megléptek az első harminc perc végére.

Szünet után nagy elánnal folytatta a mérkőzést a Veszprém, ám továbbra is sok volt a hiba, így nem csökkent a különbség. A 40. percre sikerült utolérni az ellenfelet (14:14), s ettől kezdve szépen, lassan megindult fölfelé a vendéglátó. A hajrá Éles bombájával indult (18:17), aztán Szobol vette kezébe az irányítást és az 52. percben már 20:17 állt az eredményjelzőn.

A hátralévő időben Andorka még bemutatott pár bravúrt, így a vendégeknek nem maradt esélye a felzárkózásra.

Pásztor István: - Az első félidő kifejezetten rosszul alakult számunkra, de azt is mondhatnám, negyven percig gyengén kézilabdáztunk. Aztán szerencsére fordítani tudtunk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!