Sport

2017.04.14. 17:30

Bravúros veszprémi szinkronúszó eredmény

Budapest - Kiváló eredményt értek a Veszprémi Úszó Klub (VÚK) szinkronúszói a közelmúltban megrendezett csillagversenyen.

Napló információ

A szinkronúszó szövetség szakmai szakfelügyelő bizottsága által felállított csillagrendszer célja, hogy egységes, optimális képzési rendszerben készítsék fel gyermek és utánpótlás sportolóikat, elősegítve azzal a magyar szinkronúszó sport eredményességét, színvonalasságát.

Nemrégiben a második ilyen alkalom (csillagverseny) volt arra, hogy az egyesületek sportolói teljesítsék a csillagrendszerben meghatározott szintek feladatait. Három csillagblokk teljesíthető, amely három különböző korosztályt, három különböző szintet jelent.

A veszprémi szinkronúszók kihozták magukból a maximumot Fotó: Veszprémi Úszó Klub

Minden egyes blokknak része a szárazföldi feladatok végrehajtása, az úszástudás felmérése, és a sportág specifikus szinkronúszó feladatok, a kötelező elemek teljesítése is.

Nagy Lili, Horváth Boglárka, Krasznai Lilla és Szöllősi Vivien már februárban, az első adandó alkalommal, az év első csillagversenyén teljesítették az első két csillagblokk feladatait.

Április elsején a Tüske csarnok uszodájában azonban a lányok felülmúlták saját maguk és edzőik elvárásait. Krasznai Lilla, Nagy Lili, Horváth Boglárka nagy erőbedobással, koncentrációval és mentális helytállással szerezte meg a harmadik és egyben utolsó csillagjukat is. Tulipán Anna korábbi kihagyásai miatt, most egyszerre szerezte meg a három csillagot, mely óriási teljesítmény tőle.

- Maguk a feladatok sem egyszerűek, de mindet egy napon, ugyanolyan odafigyeléssel, erővel és kitartással bírni még nagyobb kihívás egy utánpótlás korú versenyzőnek, még az idősebbnek is. De mint látjuk nem lehetetlen - vélekedett Aranyossy-Horváth Zsófia, a lányok edzője.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!